Main Content

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok (17.1.)

piatok, 17. január 2014 09:44 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok (17.1.)
ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok (17.1.) | zdroj: © TASR

Po víťazstvách s Novosibirskom a Chabarovskom na zverencov Rostislava Čadu čaká nepríjemný súper z Vladivostoku . Podarí sa „belasým“ natiahnuť sériu svojich víťazstiev na tri zápasy?

Zápas začína o 19.00hod!

Admiral Vladivostok je nováčikom Kontinentálnej hokejovej ligy a k vysnívanej účasti v play-off im chýbajú len štyri body. Momentálne im s 59 bodmi patrí desiata priečka vo Východnej konferencii.
Ruský kouč Sergej Svetlov však musí svojich hráčov čo najskôr zmobilizovať. V posledných troch zápasoch dvakrát prehrali a ak si Admiral chce zahrať vo vyraďovacej časti, musí začať zbierať body pravidelne.

Vychytať pre svoj tím nejaké cenné body do tabuľky sa bude podľa všetkého snažiť ruský gólman Jevgenij Ivannikov, ktorý je brankárskou jednotkou tímu. V aktuálnej sezóne odchytal 28 duelov, v ktorých si udržal 92,5% úspešnosť zásahov a v priemere inkasuje len 2,21 gólov na zápas. Chrbát mu kryje Fín Niko Hovinen.

Najproduktívnejším bekom tímu je Jegor Antropov, ktorý má na svojom konte dvanásť kanadských bodov za štyri góly a osem asistencií. K defenzívnym stáliciam ruského nováčika radíme aj Denisa Osipova Dmitrijom Vorobjovom.

V útoku sa najviac darí legionárom. Najproduktívnejším hráčom je nemecký reprezentant FelixSchűtz, ktorý produktivite Vladivostoku kraľuje vďaka 28 kanadským bodom, ktoré nazbieral v 45 stretnutiach. O bod za ním zaostáva Niclas Bergfors. Švédsky forward zaťažil konto súperových gólmanov v tejto sezóne už trinásťkrát, čo ho radí na prvú priečku v klubovej štatistike strelcov. Bodovo sa v drese Admiralu presadzoval aj Enver Lisin, ten však ruský celok opustil na konci roka a putoval do moskovského CSKA.

Zostava Admiralu Vladivostok:
B
rankári: Jevgenij Ivannikov, Andrej Stelmach, Niko Hovinen
Obrancovia: Jegor Antropov, Dmitrij Vorobjov, Arťom Zemčjonok, Mike Commodore, Dmitrij Kostromitin, Michail Naumenkov, Denis Osipov, Logan Pyett, Arťom Ternavskij
Útočníci: Sergej Barbašev, Niclas Bergfors, Igor Bortnikov, Stanislav Bocharov, Jevgenij Gračov, Richard Gynge, Viktor Drugov, Ilja Zubov, Alexander Kuznecov, Andrej Nikitenko, Vladimir Pervušin, Konstantin Sokolov, Alexej Ugarov, Justin Hodgman, Felix Schűtz

Slovan si so svojím dnešným súperom zmeral sily len raz, a to v tejto sezóne, keď na ľade Fetisov-Areny prehral 3:1. Čestný úspech „belasých“ vtedy zaznamenal Tomáš Netík, ktorý v Slovane už nepôsobí.

Posledné dve víťazstvá Slovana zariadil slovenský gólman Jaroslav Janus, a tak možno očakávať, že sa do brány postaví aj v dnešnom stretnutí. Prešovský rodák sa však naďalej nedokáže dostať nad deväťdesiatpercentnú hranicu úspešnosti zákrokov (89,7%), v priemere inkasuje 2,97 gólov na zápas.

V obrane sa bude český kouč Čada spoliehať na Mojžíša, Škoulu, Sigaleta, Štajnocha, Mihálika a Brejčáka. Defenzíva „belasých“ zúfalo potrebuje návrat svojho najproduktívnejšieho beka Michala Sersena do zostavy, ktorý nútene pauzuje pre zranenie v dolnej časti tela.

V útoku sa už tradične bude najviac očakávať od najproduktívnejších hráčov Michela Miklíka, MichalaVondrku či kapitána Milana Bartoviča, ktorý je jediným hráčom Slovana s plusovou bilanciou (+3) v „tabuľke pravdy“. Vo vynikajúcej forme je Miroslav Šatan, ktorý hrá v tretej formácii po boku Libora Hudáčka a Branka Radivojeviča.

Po tomto zápase čaká na hráčov Slovana deň voľna a následne nedeľňajší domáci súboj s Metallurgom Novokuzneck.

Náš tip

HC Slovan Bratislava je v solídnej forme, dnes nastúpi proti celku, ktorý je zdolateľný a tak si dovolíme tipovať, že palebná sila „belasých“ bude dnes nad sily priemernej obrany Vladivostoku. V našej tipovacej lige odporúčame tipovať jednotku s kurzom pohybujúcim sa na hodnote 2,06