Main Content

Futbal-MSF14: Löw oznámil 26-člennú nomináciu na "marketingové" dni v Mníchove

piatok, 17. január 2014 15:05 | Autor: TASR

Frankfurt nad Mohanom 17. januára (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw pozval 26 hráčov, s ktorými zhruba počíta na MS 2014 v Brazílii, aby sa zúčastnili na "marketingových" dňoch. Počas dvoch dní v Mníchove sa nominovaní hráči budú fotografovať pre sponzorov a vykonávať podobné aktivity.

Podľa agentúry AP chce Löw využiť spoločný čas aj na rozhovory s hráčmi, aby sa dostali do "šampionátovej" nálady. Hlavný tréner si veľmi dobre uvedomuje výhody osobných stretnutí. "Pre nás všetkých, nie je nič viac ako svetový šampionát v Brazílii a už sa nevieme dočkať, keď sa to začne," povedal Löw.

Hráči Arsenal Londýn Mesut Özil, Per Mertesacker a Lukas Podolski budú na tejto akcii chýbať, pretože si plnia klubové povinnosti. Zranení reprezentanti Sami Khedira a Mario Gomez však dostali pozvánky. Medzi pozvanými hráčmi nefiguruje ani Stefan Kiessling z Bayeru Leverkusen, ktorý je momentálne s 9 gólmi najlepším nemeckým kanonierom v bundeslige.

Nominácia Nemecka na marketingové dni v Mníchove (26 hráčov): Brankári: Rene Adler (Hamburger SV), Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Obrancovia: Jerome Boateng, Philipp Lahm (obaja Bayern Mníchov), Benedikt Hoewedes (Schalke 04), Mats Hummels, Marcel Schmelzer (obaja Borussia Dortmund), Marcell Jansen, Heiko Westermann (obaja Hamburger SV)

Stredopoliari: Lars Bender, Sidney Sam (obaja Bayer Leverkusen), Sven Bender, Ilkay Gundogan, Marco Reus (všetci Borussia Dortmund), Julian Draxler (Schalke 04), Mario Götze, Toni Kroos, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (všetci Bayern Mníchov), Sami Khedira (Real Madrid), André Schürrle (FC Chelsea)

Útočníci: Mario Gomez (AFC Fiorentina), Miroslav Klose (Lazio Rím), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach).