Main Content

Futbal: Neymar má zranenie členka, chýbať bude 3 až 4 týždne (2)

piatok, 17. január 2014 16:05 | Autor: TASR

Barcelona 17. januára (TASR) - Futbalový krídelník FC Barcelona Neymar utrpel zranenie členka vo štvrtkovom odvetnom zápase osemfinále Španielskeho pohára. V súboji na ihrisku FC Getafe, v ktorom vyhrali hostia 2:0, odohral brazílsky legionár len 28 minút. Podľa informácie agentúry Reuters bude Neymar absentovať tri až štyri týždne.

Podľa toho, čo sa stalo na hracej ploche, Neymar dribloval v 22. minúte s loptou k bránkovej čiare a zrazu si vytkol pravý členok a celou váhou padol na rameno. Nedošlo pri tom k žiadnemu kontaktu s hráčom Getafe.

Vo vyhlásení klubu z Nou Campu, sa uvádza, že Neymar má "natrhnuté väzivá v pravom členku."Ďalšie vyšetrenia boli na programe v piatok, ale tréner Gerardo Martino bol optimistom. "Samotná situácia nevyzerala dobre na pohľad a prvé myšlienky boli, že ho stratíme na dlhý čas. Vďaka bohu to však nie je také vážne, ako sa zdalo a bude čoskoro opäť hrať," povedal argentínsky kouč na tlačovej konferencii.

Pre Neymara, namiesto ktorého naskočil do zápasu Alexis Sanchez, to je ďalšia rana. Stretnutie za katalánsky veľkoklub neodohral od Vianoc pre nedostatok zápasovej kondície a žalúdočným problémom. Barcelona vyhrala aj v prvom pohárovom súboji nad Getafe (4:0) a postúpila do štvrťfinále.