Main Content

ZOH14-skoky: Zmoray bodoval v Sappore a splnil základnú podmienku pre Soči

piatok, 17. január 2014 16:05 | Autor: TASR

Sapporo 17. januára (TASR) - Slovenský reprezentant v skokoch na lyžiach Tomáš Zmoray bodoval na piatkovom podujatí Kontinentálneho pohára v Sappore a splnil základnú podmienku pre účasť na ZOH 2014 v Soči. Zverenec trénera Pavla Mikesku obsadil na strednom mostíku v japonskom zimnom stredisku 29. miesto a do hodnotenia seriálu si pripísal dva body.

"Tomáš splnil základnú podmienku potrebnú pre účasť v Soči. Teraz bude čakať na rozhodnutie Medzinárodnej lyžiarskej federácie, ktorá sa v dňoch 20.-24. januára má zaoberať donominovaním pretekárov v jednotlivých odvetviach vrátane skokov resp. relokáciou. Ak dostane Tomáš od FIS zelenú, 27. januára na záverečnom zasadnutí Výkonného výboru Slovenského olympijského výboru by ho mohli zaradiť do konečnej nominácie pre Soči ako dodatočného reprezentanta," povedal pre TASR sekretár skokanského úseku v rámci Slovenskej lyžiarskej asociácie Rene Pretzelmayer.

Pre Zmoraya by to bol druhý štart na zimnej olympiáde. Pred štyrmi rokmi v kanadskom Vancouveri sa na strednom mostíku nekvalifikoval do hlavnej súťaže, na veľkom mostíku obsadil vo Whistler Olympic Parku 43. miesto. V oboch súťažiach triumfoval Švajčiar Simon Ammann.