Main Content

VIDEO: Hossa zostrelil Anaheim dvoma gólmi. Ten prvý stál za to!

sobota, 18. január 2014 10:05 | Autor: TASR

VIDEO: Hossa zostrelil Anaheim dvoma gólmi. Ten prvý stál za to!
VIDEO: Hossa zostrelil Anaheim dvoma gólmi. Ten prvý stál za to! | zdroj: © TASR

New York 18. januára (TASR) - Dva góly slovenského hokejového útočníka Mariána Hossu rozhodli o triumfe domáceho Chicaga nad Anaheimom 4:2 v zápase zámorskej NHL.

V súboji obhajcu titulu Blackhawks s aktuálnym lídrom súťaže najprv Hossa v oslabení otvoril skóre stretnutia jeho 18. gólom v ročníku a v poslednej minúte do prázdnej bránky pečatil konečný výsledok.

V domácom drese odohral takmer 11 minút aj útočník Michal Handzuš, ktorý si do zápasových štatistík pripísal jeden plusový bod. "Vedeli sme, že čelíme jednému z najlepších tímov v lige. Vedeli sme, akí dobrí sú, poznali sme ich talent. Majú najlepšiu formáciu v súťaži a museli sme ich zastaviť. Myslím si, že sme dnes odviedli excelentnú prácu," citoval oficiálny web súťaže Hossu, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu. Tridsaťpäťročný krídelník nazbieral v 45 dueloch prebiehajúcej sezóny 41 bodov za 19 gólov a 22 asistencií.

VIDEO: Prvý gól Mariána Hossu

Chicago zastavilo víťaznú sériu Ducks na čísle osem a súčasne prelomilo 5-zápasové čakanie na triumf nad týmto súperom v posledných vzájomných dueloch. Anaheim stále vedie Západnú konferenciu so 77 bodmi práve pred Chicagom (73). "Myslím si, že to bol skvelý zápas, mal atmosféru play off. Na konci to bolo celkom tesné, ale sme radi, že sme ich zdolali a že máme dva body," povedal brankár Corey Crawford, ktorý chytil 19 striel súpera. Chicago však v zápase prišlo o útočníka Krisa Versteega, ktorý si v závere druhého dejstva privodil zranenie v hornej časti tela a duel nedohral.

VIDEO: Druhý gól Mariána Hossu

V druhom zápase Columbus na domácom ľade jasne prevýšil Washington a vyhral 5:1. Pre "modrokabátnikov" to bolo už piate víťazstvo v rade, naopak, pre Washington druhá prehra za sebou. "Darili sa nám presilovky a výborne zachytal brankár Bobrovskij. Taktiež sme dobre zvládli oslabenia. Keď ste lepší v špeciálnych formáciách, máte väčšiu šancu vyhrať zápas," uviedol krídelník Cam Atkinson, ktorý strelil dva góly Columbusu.

 

sumáre:

CHICAGO - ANAHEIM 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)

Góly: 11. HOSSA (Toews, Hjalmarsson), 18. Versteeg, 51. Bickell (Seabrook), 60. HOSSA (Kruger, Hjalmarsson) - 54. Getzlaf (Perry), 55. Palmieri (Fowler!. Brankári: Crawford - Hiller, strely na bránku: 35:21.

COLUMBUS - WASHINGTON 5:1 (2:0,k 1:1, 2:0)

Góly: 13. Wisniewski (Johnson, Johansen), 20. Atkinson (Calvert, Dubinsky), 22. Johansen (Umberger), 42. Letestu (Horton, Johnson), 45. Atkinson (Murray, Nikitin) - 29. Carlson (Erat, Brouwer). Brankári: Bobrovskij - Grubauer (Holtby), strely na bránku: 36:27.

Slováci v akcii:

Michal Handzuš (Chicago) 10:57 0 0 0 (+1) 0 0

Marián Hossa (Chicago) 18:42 2 0 2 (+1) 8 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/