Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (19.1.)

nedeľa, 19. január 2014 09:12 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (19.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (19.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

PHILADELPHIA: Vedenie Philadelphie Flyers sa rozhodlo predĺžiť o tri roky kontrakt so svojím gólmanom Steveom Masonom. 25-ročný Kanaďan bude ročne poberať 4,1 miliónov USD.

VANCOUVER: Po takmer dvoch mesiacoch sa do zostavy Vancouveru Canucks vráti útočník Alex Burrows, ktorý nútene pauzoval so zlomenou čeľusťou.

COLORADO: Forward P.A. Parenteau z Colorada Avalanche je podľa zámorských informácií stopercentne fit a zranené koleno ho už neobmedzuje pri hre. Čoskoro by sa mal vrátiť do zostavy „lavín“.

PHOENIX: Český forward Martin Hanzal bol potrestaný pokutou vo výške 5 tisíc dolárov za jeho nebezpečný zákrok vysokou hokejkou voči Davidovi Boothovi z Vancouveru Canucks.

PHOENIX: Spoluhráč a krajan Martina Hanzala, Rostislav Klesla, prešiel už druhýkrát v tejto sezóne listinou voľných hráčov bez povšimnutia a bol odoslaný na farmu Yotes do AHL.  

ST. LOUIS: Do AHL sa vracia český útočník Dmitrij Jaškin, ktorého na farmu preradilo vedenie Saint Louis Blues po tom, čo sa do zostavy vrátil uzdravený Alexander Steen.

KHL

SLOVAN: Bratislavskému Slovanu bude v zostave naďalej chýbať elitný bek Michal Sersen, ktorý nedostal povolenie od lekárov podstúpiť plnú záťaž pri tréningu a tak s určitosťou vynechá aj dnešný duel „belasých“ s Novokuzneckom.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE: Novou posilou aktuálneho lídra extraligy z Košíc sa stal reprezentant Slovenska do dvadsať rokov Pavol Skalický. Mladý forward sa už zúčastnil štvrtkového tréningu východniarskeho tímu.