Main Content

Analýzy 15. kola Premier League: Doplnený nedeľňajší program

sobota, 27. november 2010 01:47 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 15. kola Premier League: Doplnený nedeľňajší program
Analýzy 15. kola Premier League: Doplnený nedeľňajší program | zdroj: SITA

Po posledných dvoch prehrách stratila majstrovská Chelsea 4-bodový náskok na čele tabuľky Premier League. Momentálne je prvá, avšak už len vďaka lepšiemu skóre ako má druhý Manchester United. Prinášame vám analýzu ku všetkým zápasom 15. kola. Budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom...


Sobota


Aston Villa - Arsenal, 13:45

Arsenal je v prebiehajúcej sezóne najúspešnejším tímom v Premier League na súperových ihriskách. V zápase na pôde Aston Villy sa bude musieť zaobísť bez svojho kapitána Cesca Fabregasa, ktorý je mimo hry minimálne na 3 týždne kvôli zraneniu zadného stehenného svalu. Pri súčasnej menšej výsledkovej nepohode tímu Gunners, by Španielova absencia mohla byť výrazná. Arsenal prehral uplynulý víkend na Emirates Stadium v londýnskom derby s Tottenhamom 2:3 a počas týždňa sa mu nedarilo ani v Champions League na pôde portugalskej Bragy, odkiaľ Gunners odchádzali s prehrou 0:2. Zápas vo Villa Parku nebude pre zverencov Arsena Wengera práve ideálnou šancou na zisk troch bodov. Aston Villa doma počas tejto sezóny ešte neprehrala a to čelila už aj Manchestru United, či majstrovskej Chelsea. Villania počas týždňa mali čas na oddych, zatiaľčo Arsenal musel cestovať do Portugalska, preto hráči Gerarda Houlliera by svojou vitalitou a sviežosťou mohli Arsenal domov poslať bez zisku čo i len bodu.

Bolton - Blackpool, 16:00

Blackpool stále pokračuje v prekvapujúcich výsledkoch a ani z Boltonu by počas tohto víkendu nemusel odchádzať naprázdno. Bolton je v tabuľke na neuveriteľnom 5.mieste, avšak pri podrobnejšom pohľade na výsledky týchto dvoch súperov v prebiehajúcej sezóne, našli sme viacero zhôd. Tak napríklad, oba tímy remizovali s Evertonom a porazili Wolves v posledných týždňoch. Blackpool je bookmakermi stále podceňovaný, ale skutočnosťou je, že nováčik prehral počas 14.odohratých kôl len v troch prípadoch o viac ako jeden gól. V zápase na Reebok Stadium by sme odporúčali tip na ázijský handicap Blackpool +1, čo znamená, že zverenci hosťujúceho manažéra Iana Hollowaya môžu v zápase zvíťaziť alebo remizovať, v prípade ich prehry o gól, by bol vklad na stávku vrátený.

Everton - West Brom, 16:00

Výkony West Brom od prehry 2:1 v Blackpoole idú dolu vodou. V spomínanom zápase dvoch nováčikov ťahal West Brom za kratší koniec povrazu a v dueli naviac prišiel o dvoch vylúčených hráčov. West Brom v priebehu mesiaca november počas 5.kôl získal iba jeden bod! Preto v tomto prípade sa nič iné ako víťazstvo domácich nedá očakávať. Kurz na víťazstvo Toffees je pomerne priateľný, pre tých, ktorý zvažujú tip s handicapom pripomíname, že Everton nezvykne súperov zdolávať výraznejším rozdielom. Za pozornosť stojí okrem iného aj strelecká forma Tima Cahilla, austrálsky reprezentant skóroval trikrát v posledných štyroch zápasoch. Zápas sám o sebe nie je pre tipujúcich výrazne atraktívny.

Fulham - Birmingham, 16:00

Birmingham stále čaká na prvé víťazstvo u súpera v prebiehajúcej sezóne a ich forma v posledných kolách stojí za povšimnutie. Na pôde Fulhamu zameriavame našu pozornosť práve na hosťujúci klub. Birmingham síce zo svojich siedmich výjazdov priviezol iba 4 body, ale z posledných troch zápasov uhral na pôde Aston Villy, aj Manchestru City bezgólové remízy. V poslednom kole dokázali futbalisti pod vedením Alexa McLeisha zdolať na vlastnom trávniku Chelsea tesne 1:0, čo bolo zároveň štvrté víťazstvo bez inkasovaného gólu v posledných šiestich odohratých zápasoch. Vo Fulhame od nich očakávame predstavenie hodné ich posledných výsledkov. Fulham má reputáciu mužstva, ktoré je v Craven Cottage veľmi ťažko zdolateľné, ale iba dve výhry zo siedmich domácich stretnutí je žalostne málo. Posledná domáca prehra s Manchestrom City v pomere 1:4 by mohla ešte viac naštrbiť ich sebavedomie. Pre Birmingham sa takáto šanca na víťazstvo u súpera tak skoro naskytnúť nemusí. Kurz v hodnote viac ako 3,0 je pre každého tipujúceho viac ako zaujímavý.

Manchester United - Blackburn 16:00

Manchester United sú, ako sme už mnohokrát spomínali, jediným klubom Premier League v sezóne 2010/2011 bez prehry. Aj napriek tejto štatistike, sú v tabuľke len na druhom mieste, o skóre za Chelsea. Pre Manchester je tu šanca dostať sa po sobote na čelo tabuľky, nakoľko Chelsea svoj ligový zápas odohrá až v nedeľu. Víťazstvo v Champions League v Glasgowe nad Rangers 1:0 a gól Wayna Rooneyho upevnili súdržnosť v tíme. Sir Alex Ferguson netajil po zápase spokojnosť a signalizoval, že Rooney je na dobrej ceste k návratu do starej formy. Napriek tomu si nemyslíme, že sa mu podarí v zápase proti Blackburnu opäť strelecky presadiť. Blackburn cestuje na Old Trafford posilnený víťazstvom 2:0 nad Aston Villou, v dobrej forme hrá Morten Gamst Pedersen, ani to však na Red Devils stačiť v sobotu nebude. Neočakávame vysoké víťazstvo domácich a kurz ani nie je hodný zaradenia tohto tipu na váš stávkový tiket, preto upriamte vašu pozornosť radšej na iné zápasy.

Stoke City - Manchester City, 16:00

Práve takéto zápasy sa hviezdami nabitému Citizens musia protiviť. Domáci futbalisti naopak budú motivovaní viac ako obyčajne, len pred dvoma týždňami si dokázali poradiť aj s FC Liverpool. Ak by Potters dokázali zopakovať víťazstvo aj v nasledujúcom dueli, bola by to už ich štvrtá výhra v rade. O menšej, či väčšej sérii víťazstiev môže manažér Citizens Roberto Mancini snáď len snívať, aj keď ich vystúpenie vo Fulhame v uplynulom kole bolo veľmi presvedčivé. Manchester City zvíťazil na Craven Cottage 4:1. Stoke City má momentálne famóznu formu a rozhodne má na to, aby svoju sériu víťazstiev predĺžil. Kurz na víťazstvo domácich nemôžeme ignorovať.

West Ham - Wigan, 16:00

Nikto v Premier League si neželá víťazstvo viac ako manažér domáceho West Hamu Avram Grant. Posledná prehra na Anfield Road 0:3 len vystupňovala tlak na Izraelčana, ktorý má v tomto zápase nôž na krku. Počas týždňa z realizačného tímu odišiel Zeljko Petrovic, asistent trénera, čo v Upton Parku nezaznamenalo pozitívne ohlasy. Jedinou dobrou správou pred duelom s Wiganom je, že do zostavy sa vracia charizmatický Scott Parker. Zápas na Anfield Road ešte Parker vynechal a Grant si od jeho návratu veľa sľubuje.
V minulej sezóne bol práve Parker mužom zápasu proti Wiganu. Zápas, v ktorom pôjde o šesť bodov, musia Kladivári vyhrať. Wigan nie je vo forme, taktiež sa nachádzajú v zóne zostupu.

Wolves - Sunderland,16:00

Futbal je o výsledkoch, pokiaľ mužstvo výsledky nemá, tlak na manažéra rastie. Taký je aj prípad Wolves a Micka McCarthyho po sérii štyroch prehier. Výkony Wolves boli podstatne lepšie, ako ich výsledky, to však nikoho nezaujíma, pokiaľ sa mužstvo nachádza na chvoste tabuľky. Nasleduje zápas proti Sunderlandu, ktorý bol šokovaný správou, že Titus Bramble a Michael Turner budú k dispozícii až v roku 2011. Sunderland ťaží stále z pohody po víťazstve na Stamford Bridge, navyše neprehral už v 4.kolách. V siedmich zápasoch v doterajšom priebehu sezóny na trávnikoch súpera Sunderland zvíťazil iba raz, až štyrikrát remizoval. Mužstvo Wolves trápia zranenia v defenzíve, chýba opora zadných radov Jody Craddock a suspendovaný je Christophe Berra. Na Molineux Stadium by mohol padnúť väčší počet gólov, šesť zo siedmich domácich zápasov Wolves sa skončilo gólom na oboch stranách.


Nedeľa


Newcastle - Chelsea

Chelsea v mesiaci november na pôde súpera ešte nezvíťazila a nemuselo by tomu tak byť ani na chladnom severe krajiny. Majstrovi chýba kostra mužstva John Terry, Frank Lampard a Michael Essien. Taliansky manažér Carlo Ancelotti nebol ani napriek prehre 0:1 na St. Andrew's Stadium v Birminghame výkonom svojich zverencov sklamaný. Kurzy v tomto zápase hovoria v prospech tímu zo Stamford Bridge, ale my skúsime tipovať opäť prekvapenia na účet majstra. V Newcastli počas týždňa snežilo, futbalisti museli dokonca absolvovať tréningové jednotky v krytých priestoroch.

Očakávame zápas, v ktorom sa zrodí prekvapujúci výsledok, napovedať môžu víťazstvá Newcastlu nad Arsenalom, Sunderlandom, či práve nad Chelsea v pohárovom dueli v pomere 3:4 dokonca na Stamford Bridge. Newcastle bude chcieť odčiniť debakel 5:1 z Boltonu spred týždňa, proti obhajcovi titulu sa budú chcieť hráči pred vlastným publikom vytiahnuť. Ťažký zápas na tipovanie, láka nás tip skôr na prekvapenie, aj keď zverenci Chrisa Hughtona proti Chelsea neskórovali už v 5. ligových dueloch. Mesiac november by mohol byť pre majstra zakliaty a bez výhry na pôde súpera.

Tottenham - Liverpool

Od tohto súboja si sľubujeme krásne futbalové predstavenie so všetkým, čo k tomu patrí. To znamená góly, šance, nasadenie a tvrdé súboje. Na White Hart Lane diváci s najväčšou pravdepodobnosťou práve o korenie futbalu ukrátení nebudú. Hostia z Liverpoolu prehrali iba v jednom z posledných 8.stretnutí.


V poslednom dueli na Anfield Road porazili West Ham výsledkom 3:0, pričom strelecky pauzovali útočníci Fernando Torres, či David N´Gong, o góly sa postarali Glen Johnson, Dirk Kuyt a Maxi Rodriguez. Formu Liverpoolu na trávnikoch svojich hostiteľov sme už neraz pretriasali, FCL si tri body v roku 2010 doviezol iba z Boltonu a Burnley. Tretie víťazstvo v tomto kalendárnom roku si pri momentálnej forme Spurs zrejme z White Hart Lane neodvezie. Tottenham zvíťazil v uplynulom kole na Emirates Stadium nad Arsenalom v londýnskom derby v pomere 3:2, nasledovalo aj víťazstvo počas týždňa v Champions League nad Werderom Brémy hladko 3:0.

Štart domácej hviezdy Rafaela van der Vaarta je 50 na 50, trápia ho problémy s členkom, absentoval aj v zápase proti nemeckému tímu. V zápasoch tejto dvojice súperov padlo v posledných 7 zápasoch až 24 gólov, čo je v priemere na zápas viac ako tri.

 


Ďalšie víkendové analýzy


Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga

Primera Division