Main Content

Hokej: V prvej formácii Výberu extraligy v exhibícii až štyria Nitrania

pondelok, 20. január 2014 17:05 | Autor: TASR

Bratislava 20. januára (TASR) - V otváracej formácii Výberu Tipsport extraligy sa v exhibičnom dueli proti reprezentačnému tímu Vladimíra Vůjteka 3. februára predstaví až štvorica hokejistov HK Nitra. V bránke bude Ján Lašák z Trenčína, obranu tvorí nitrianska dvojka Michal Novák, Peter König a útočné duo spod Zobora Jozef Stümpel a Roman Tománek doplní piešťanský krídelník Václav Stupka.

O zložení prvej pätorky rozhodli fanúšikovia, ktorí sa do hlasovania zapojili v počte 30-tisíc. Ďalšie dve formácie nominuje kouč extraligového výberu Vladimír Országh z Banskej Bystrice, zvyšnú štvrtú vytvoria hráči z projektu HK Orange 20.

Reprezentačný tím sa predstaví vo svojom poslednom prípravnom dueli pred olympijským turnajom v Soči 3. februára v bratislavskej Slovnaft aréne bez hráčov z NHL. Tréner Vladimír Vůjtek tak bude môcť počítať len s hokejistami z KHL a európskych súťaží. TASR informoval Filip Švaňa z agentúry PR.Konektor.

Otváracia formácia Výberu Tipsport Extraligy: Ján Lašák (Trenčín) - Michal Novák, Peter König - Roman Tománek, Jozef Stümpel (všetci Nitra), Václav Stupka (Piešťany)