Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.1.)

utorok, 21. január 2014 09:12 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

HVIEZDY TÝŽDŇA: Hviezdami týždňa v National Hockey League sa stali Martin St. Louis (Tampa Bay Lightning), Jonathan Quick (Los Angeles Kings) a Corey Crawford (Chicago Blackhawks).

VANCOUVER: Kontroverzný kouč John Tortorella sa bude spovedať zo svojho chovania v súboji s Calgary Flames pred disciplinárnou komisiou. Tréner Vancouveru Canucks sa počas prestávky po prvej tretine snažil dostať do kabíny „plameňov“. Toto nie je prvý výstrelok amerického trénera, „Torts“ je za morom „známa firma“.

PITTSBURGH: Do zostavy Pittsburghu Penguins by sa mal vrátiť útočník James Neal, ktorý by sa do zostavy „tučniakov“ mal vrátiť spoločne s bekom Paulom Martinom.

BOSTON: V zápase s Chicagom Blackhawks sa zranil bek Bostonu Bruins Adam McQuaid, ktorý sa v prostrednej časti odkráčal do kabín s bližšie nešpecifikovaným zranením.

WINNIPEG: Čoskoro by sa do zostavy Winnipegu Jets mal vrátiť forward Evander Kane, ktorý kvôli reznej rane maróduje už takmer dva týždne.

KHL

JEKATERINBURG: Sezóna sa skončila pre útočníka Avtomobilistu Jekaterinburg Andreho Deveauxa, ktorý si zranil koleno a bude musieť podstúpiť chirurgický zákrok.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ZVOLEN: Zvolenský celok rozviazal kontrakt s hokejistom Vladislavom Balážom, ktorého počas sezóny sužovali zranenia a v aktuálnej sezóne odohral 32 zápasov, v ktorých pozbieral 12 kanadských bodov (2+10).

ZOH 2014

RUSKO: O účasť na Olympiáde podľa všetkého príde Rus Sergej Soin. Útočník Dynama Moskva si poranil koleno a prognózy lekárov nie sú pozitívne.

SLOVENSKO: V Soči na ľad nemusí vykorčuľovať ani krídelník Marcel Hossa. Mladší z bratov Hossovcov utrpel zranenie v dolnej časti tela a pauzovať bude minimálne dva týždne.