Main Content

NHL: Halák priviedol St. Louis k výhre v Detroite, Boston zdolal LA Kings (2)

utorok, 21. január 2014 07:05 | Autor: TASR

New York 21. januára (TASR) - Hokejisti St. Louis zvíťazili v zápase NHL na ľade Detroitu 4:1 aj vďaka spoľahlivému výkonu slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý kryl 22 z 23 striel domácich. Halák vychytal 20. víťazstvo v ročníku a Blues sa vrátili na víťazný kurz, keď predtým prehrali v dvoch zápasoch.

V drese červených krídiel sa nepresadili slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, obaja si zapísali jeden mínusový bod. Tatar bol na ľade vyše 14 minút, Jurčo vyše 10.

Boston zdolal Los Angeles Kings 3:2, slovenský obranca Zdeno Chára si pripísal jednu plusku. Florida uspela na ľade Pittsburghu suverénne 5:1 bez slovenského útočníka Tomáša Kopeckého v zostave.

Philadelphia Flyers prehrala na ľade New Yorku Islanders 3:4 po samostatných nájazdoch, hoci v 49. minúte ešte viedla 3:1. "Letci" tak prvýkrát v sezóne nebodovali proti divíznemu rivalovi naplno, doposiaľ vyhrali všetky tri vzájomné duely. Slovenský obranca v službách Flyers Andrej Meszároš odohral na ľade vyše dvadsať minút, do štatistík si zapísal dva bodyčeky.

výsledky:

NY Islanders - Philadelphia 4:3 pp a sn, Boston - Los Angeles 3:2, Pittsburgh - Florida 1:5, Nashville - Dallas 4:1, Phoenix - Toronto 2:4, Detroit - St. Louis 1:4 (za hostí J. Halák kryl 22 z 23 striel), San Jose - Calgary 3:2

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná o konečný výsledok zápasu San Jose - Calgary