Main Content

Hokej: HK 36 Skalica - HKM Zvolen 3:4 pp a sn v 42. kole extraligy

utorok, 21. január 2014 20:05 | Autor: TASR

Skalica 21. januára (TASR) -

HK 36 Skalica - HKM Zvolen 3:4 pp a sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 14. Trška, 34. Jankovič, 60. Preisinger - 3. Chovan, 23. Síkela, 44. Bortňák, rozhodujúci nájazd Bortňák. Rozhodovali: J. Konc, Baluška - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 6:8, navyše: Pichnarčík (Zvolen) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 967 divákov

Hostia sa v presilovej hre dostali do vedenia gólom Chovana. Skaličania odpovedali zvýšenou bojovnosťou, pred Šimkovou bránkou bolo neraz horúco. Vyrovnávajúci gól prišiel v 14. minúte, keď sa samostatne presadil Trška. V závere tretiny mali hostia výhodu presilovej hry, no nedokázali ju zužitkovať.

Podarilo sa im to na začiatku druhej tretiny, keď po peknej akcii presne namieril Síkela. V ďalšom priebehu zápasu sa domáci úporne snažili, no ich akcie nemali pred bránkou potrebný dôraz. Podarilo sa to až Jankovičovi, ktorý šikovne pred bránkou tečoval puk za Šimkov chrbát. V závere mali domáci výhodu presilovej hry, no nedokázali vážnejšie ohroziť súperovu bránku.

V tretej tretine od začiatku hrali obe mužstvá nesústredene. Lepšie sa zorientovali hostia a v 44. minúte sa ujali vedenia po presnom zásahu Bortňáka. V týchto minútach bol Zvolen lepším mužstvom, kontroloval hru, no Skaličania v hre bez brankára v poslednej minúte vyrovnali a zápas išiel do predĺženia. V ňom sa nerozhodlo a v nájazdoch bol úspešný Zvolen.