Main Content

Žilina remizovala s Trnavou, po jeseni je na čele so 6-bodovým náskokom

nedeľa, 28. november 2010 18:02 | Autor: TASR

Žilina remizovala s Trnavou, po jeseni je na čele so 6-bodovým náskokom
Žilina remizovala s Trnavou, po jeseni je na čele so 6-bodovým náskokom | zdroj: SITA

Posledný zápas tohto kalendárneho roka sa odohral pod Dubňom, kde vedúca Žilina privítala Spartak Trnava. Stretnutie si prišlo pozrieť na vlastné oči takmer 5 tisíc ľudí, ktorí videli veľmi zaujímavý zápas, ktorý sa napokon skončil remízou 1-1. Viac o zápase sa dozviete v tomto článku...

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:1 (0:1)

Góly: 78. Oravec - 17. Kone (z 11 m), ŽK: 16. Gergel - 26. Bicák, 61. P. Čarnota, 63. J. Čarnota, 90.+ Raška, ČK: 88. Diallo (Trnava), rozhodovali: Matúš - Mókoš, Hrčka, 4723 divákov

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Šourek, Gergel - Ľ. Guldan (56. T. Majtán) - Rilke (71. Ceesay), Bello, Jež, Vladavič (64. P. Poliaček) - T. Oravec
Trnava: Raška - J. Čarnota, Diallo, P. Gross, Machovec - Kaščák - Kone, P. Čarnota (82. Coimbra), Procházka, Bicák (90.+ M. Guldan) - Ľ. Bernáth (90.+ Peter Mráz)

Pod Dubňom sa hral od začiatku kombinačný futbal z oboch strán. V 7. min rozohrávali hostia štandardnú situáciu z asi 20 m, ale Kone trafil len do múru, odrazenú loptu potom vo vzduchu chytil Dúbravka. O sedem minút neskôr na opačnej strane po Ježovom rohu hlavičkoval stopér Šourek, ale lopta skončila na hornej sieti trnavskej brány. V 16. min fauloval domáci ľavý obranca Gergel v šestnástke útočníka hostí Bernátha, nariadený pokutový kop premenil strelou do stredu do brány Kone. V 23. min, po ďalšom rohovom kope domácich, sa dostala odrazená lopta až k Rilkemu, ale ten ju v tesnej blízkosti brány netrafil. Ďalšiu šancu mali Žilinčania v 26. min, kapitán Jež napálil z voleja z hranice veľkého vápna do hornej žrde Raškovej brány. V 33. min vysunul Bernáth do brejku do šestnástky domácich Bicáka, ale tomu sa nepodarilo využiť čistú šancu a zvýšiť vedenie svojho tímu. Gólom zaváňala aj ďalšia Šourekova hlavička v 38. min po Ježovom centri z pravej strany, ale ani jeho spoluhráčom sa nepodarilo dotlačiť vyrazenú loptu za Raškov chrbát. Domáce tribúny si vydýchli v 43. min, keď Bicákova technická strela z asi 15 m opečiatkovala hornú žrď Dúbravkovej brány.

Päť minút po prestávke poslal Vladavič zľava nízky center, lopta preletela okolo brankára Rašku, Angelovič a Oravec stáli obaja pred úplne odkrytou trnavskou bránou, ale ani jednému z nich sa nepodarilo usmerniť loptu za bránkovú čiaru. Ďalšiu tutovku domáci zahodili v 72. min, po Ježovej strele z priameho kopu dobiehal k odrazenej lopte Poliaček, ale poslal ju povedľa žrde do bočnej siete. Vyrovnania sa domáci dočkali v 78. min, po rohovom kope sa v tlačenici pred bránou nestratil Oravec a podarilo sa mu dopraviť loptu za bránkovú čiaru. Asi o osem minút mohli Žilinčania rozhodnúť o osude zápasu, keď mali možnosť pokutového kopu, ale Oravec napálil do pravej žrde a odrazenú loptu potom brankár Raška chytil.

Hlasy trénerov po zápase:

Pavel Hapal (tréner MŠK Žilina): "Zápas mal svoj náboj, pre divákov musel byť určite zaujímavý. Zasa sa nám stalo, že sme inkasovali ako prví, ale potom sme boli aktívni, tlačili sme sa smerom dopredu. Dali sme aj gól, aj keď nebol uznaný. Mali sme množstvo ďalších šancí, väčšinou sme ich však riešili dosť naivne a nepodarilo sa nám v tomto zápase vyhrať."
Dušan Radolský (tréner Spartaka Trnava): "Prišli sme do Žiliny s úmyslom hrať dobrý futbal. Domáci hrali svoj spôsob hry, my sme sa snažili eliminovať ich kvalitu, kaziť ich rozohrávku a ísť do kontier. Aj sa nám to darilo, mali sme šance. Škoda, že sme sa dali v druhom polčase zatlačiť do defenzívy. Myslím, že diváci videli dobrý zápas dvoch rôznych taktík."