Main Content

ANALÝZA: Torpedo Nižnij Novgorod - HC Slovan Bratislava (24.1.)

piatok, 24. január 2014 06:17 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: Torpedo Nižnij Novgorod - HC Slovan Bratislava (24.1.)
ANALÝZA: Torpedo Nižnij Novgorod - HC Slovan Bratislava (24.1.) | zdroj: © TASR

Na hráčov Slovana Bratislava čaká druhý zápas na ich štvorzápasovom tripe na klziskách súperov. Po súboji v Kazani tentoraz vykorčuľujú na ľad Torpeda Nižnij Novgorod.

Zápas sa začína o 16.00 hod!

Dnes sa proti „belasým“ postaví veľmi vyspelý klub, ktorý v aktuálnej sezóne 2013/2014 podáva kvalitné výkony, čoho výsledkom je piata priečka v tabuľke Východnej konferencie. Na svojom konte majú zverenci Lotyša Peterisa Skudru 83 bodov. V súčasnosti ťahajú perfektnú sériu siedmich zápasov bez prehry. Naposledy okúsili hráči Torpeda trpkosť prehry piateho januára, keď pred očami svojich divákov podľahli Jugre Chanty-Mansijsk 4:5.

V bránkovisku Torpeda Nižnij Novgorod sa vystriedalo už päť brankárov. Georgij Gelašvili, Michail Demidov, Ivan Kasutin, Vitalij Koval a Sergej Maškovcev. Najviac duelov z nich odchytal Vitalij Koval, ktorý má na svojom konte 24 štartov s úspešnosťou zásahov pohybujúcej sa na hranici 91,1% a s priemerom 2,32 gólov inkasovaných na zápas. Fantastickými číslami sa môže popýšiť Georgij Gelašvili. Ten odchytal 18 zápasov, s 94,1% úspešnosťou zásahov a v priemere inkasuje len 1,56 gólov na zápas.

Najproduktívnejším bekom tímu je fínsky reprezentant Juuso Hietanen, ktorý má na svojom konte 27 kanadských bodov. S ôsmimi gólmi je taktiež najlepším strelcom spomedzi obrancov vo svojom tíme. Dôležitú rolu v defenzíve Novgorodu zohráva aj Pavel Valentenko, ktorý je druhým najvyťaženejším zadákom tímu a s 15 bodmi mu patrí taktiež druhá priečka v tímovej produktivite obrancov.

Rovnako ako v produktivite medzi obrancami, aj štatistikám útočníkov kraľujú Fíni. Najproduktívnejším je Sakari Salminen (18+25). Perfektné výkony podáva taktiež Jarkko Immonen, ktorý má na svojom konte 36 bodov za 13 gólov a 23 asistencií. V produktivite za nimi nezaostávajú ani ďalší hráči na čele s hráčom so skúsenosťami z NHL Wojtekom Wolskim. Výborné výkony podávajú aj Denis Paršin, Vladimir Galuzin či Vadim Krasnoslobodcev.

Zostava Torpeda Nižnij Novgorod:
Brankári: Georgij Gelašvili, Michail Demidov, Ivan Kasutin, Vitalij Koval.
Obrancovia: Jevgenij Belochvostikov, Sergej Bernackij, Pavel Valentenko, Michail Grigorjev, Vladimir Denisov, Pavel Lukin, Alexander Makarov, Juuso Hietanen, Vadim Chomickij.
Útočníci: Alexej Baďukov, Wojtek Wolski, Vladimir Galuzin, Nikita Dvurečenskij, Daniil Žarkov, Jarkko Immonen, Krystofer Kolanos, Vadim Krasnoslobodcev, Alexander Kulakov, Vjačeslav Kuljomin, Roman Ljudučin, Denis Paršin, Alexej Potapov, Maxim Potapov, Sakari Salminen, Jevgenij Skačkov, Sergej Tverdochlebov, Ilja Jamkin.

Slovan svojmu dnešnému súperovi má čo vracať. Vlani s ním prehral dvakrát po výsledkoch 3:2 po samostatných nájazdoch a 4:1 a v aktuálnej sezóne si hokejky s Torpedom skrížil v úvode sezóny. Pred očami svojich divákov prehral rozdielom triedy 3:0.

Do brány v súboji s AK Bars Kazaň sa postavil Slovák Jaroslav Janus, ktorý odchytal dobrý zápas, no Slovanu to stačilo len na zisk jedného bodu. Chrbát mu kryl Miroslav Kopřiva. Ostáva neznáme, ktorý z brankárskej dvojice dostane dnes priestor.

Na trip odcestoval so svojimi spoluhráčmi aj zadák Michal Sersen, ktorý by sa mal čoskoro vrátiť do zostavy svojho tímu po takmer mesačnej absencii. Prognózy lekárov sú však jasné, najskôr by mal nastúpiť v nedeľu na ľade Viťazu Podolsk.

V útoku nechýba uzdravený Roman Kukumberg. „Belasí“ sa však musia zaobísť bez svojho najlepšieho strelca Michala Vondrku, ktorý s tímom na trip neodcestoval pre zranenie v dolnej časti tela. Čo by mohlo na Novgorod platiť prezradil najproduktívnejší hráč Slovana, Michel Miklík, na oficiálnom webe Slovana: „Zajtrajší súper ma veľmi kvalitné mužstvo. V aktuálnej sezóne dosahuje vynikajúce výsledky a v tabuľke východnej konferencii je vysoko. Zvlášť doma bude hrať Torpedo určite agresívne. My musíme hrať opatrne v obrane a neurobiť a chyby v úvode zápasu, ktoré by mohol súper potrestať.

Po tomto dueli čaká na hráčov Slovana presun do Podolsku, kde si v nedeľu zmerajú sily s Viťazom. Zápas sa začne o štrnástej hodine.

Náš tip

Torpedo Nižnij Novgorod sa môže popýšiť perfektnou formou. Neprehralo už sedem zápasov a naposledy si jednoznačne 5:2 poradilo s rozbehnutou Prahou. Nevýrazný Slovan by pre hráčov Torpeda nemal byť žiadny problém a tak odporúčame v našej tipovacej lige tipovať jednotku pri kurze 1,51.