Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (26.1.)

nedeľa, 26. január 2014 09:46 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (26.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (26.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

TAMPA BAY: Vedenie Tampy Bay Lightning preradili na farmu útočníka Richarda Pánika. Slovenský krídelník odohral v sezóne 2013/2014 v drese „bleskov“ 39 zápasov s bilanciou 2+9. V posledných týždňoch sa herne trápil.

WASHINGTON: Na určitý čas zo zostavy Washingtonu Capitals vypadol najlepší strelec aktuálnej sezóne Alexander Ovečkin, ktorý má bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

EDMONTON: Český útočník Aleš Hemský je naďalej zranený a svojmu Edmontonu Oilers chýbal už štvrtýkrát po sebe. Jeho zranenie podľa zámorských médií nie je vážne a čoskoro by sa mal vrátiť do zostavy „olejárov“.

VANCOUVER: Hoci sa v zámorí objavila informácia o tom, že sa český útočník Václav Prospal snaží o návrat do kanadsko-americkej NHL, 38-ročný forward si svoj krok premyslel a podľa všetkého v najbližších dňoch oficiálne ukončí aktívnu hokejovú kariéru.

KHL

SLOVAN: Zadák bratislavského Slovana Michal Sersen mal odletieť za svojimi spoluhráčmi na trip do Ruska, no jeho zdravotný stav mu naďalej neumožňuje nastúpiť do plného zápasového zaťaženia. Slovenského beka, ktorý figuruje v slovenskej nominácii na ZOH 2014, trápi zranenie v dolnej časti tela.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Pred dnešným 44. kolom tabuľku produktivity slovenskej Tipsport extraligy vedie s 55 bodmi Nitran Jozef Stűmpel, ktorý má trojbodový náskok pred svojím spoluhráčom Romanom Tománkom