Main Content

Lyžovanie-SP: Defago triumfoval v nedeľňajšom super-G v Kitzbüheli

nedeľa, 26. január 2014 15:05 | Autor: TASR

Kitzbühel 26. januára (TASR) - Švajčiarsky reprezentant Didier Defago zvíťazil v nedeľňajšom super-G Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Na skrátenej trati v rakúskom Kitzbüheli zajazdil najrýchlejší čas 1:10,38 min a o päť stotín sekundy odsunul na druhú priečku amerického veterána Bodeho Millera. Na treťom mieste skončili líder celkového poradia SP Aksel Lund Svindal z Nórska spolu s Rakúšanom Maxom Franzom, oboch zhodne delilo od víťaza 15 stotín sekundy.

Pre skúseného tridsaťšesťročného Švajčiara to bolo piate víťazstvo v prestížnom seriáli a druhé v super-G.

Svindal si vďaka tretiemu miestu polepšil v celkovom hodnotení SP. Na čele má už 162-bodový náskok pred druhým Marcelom Hirscherom z Rakúska. Tridsaťjedenročný Nór je aj na čele celkovej klasifikácie super-G, ktorú vedie s 296 bodmi pred Defagom (162 b).

Nedeľňajší super-G organizátori pre silné sneženie posunuli z pôvodných 10.15 o tri hodiny na 13.15 h. Jury súčasne rozhodla, že trať na svahu Hahnenkamm skráti. Super-G sa zarátaval aj do superkombinácie, ktorá vyvrcholila večerným slalomom, ten štartoval o 18.00 h pri umelom osvetlení. Pred ním mal najlepšiu východiskovú pozíciu špecialista na túto disciplínu Marcel Hirscher. Domáci pretekár bol po prvom kole kombinácie na 43. mieste so stratou 1,58 s.