Main Content

Hokej: HK 36 Skalica - HC Košice 2:1 v 44. kole extraligy

nedeľa, 26. január 2014 20:05 | Autor: TASR

Skalica 26. januára (TASR) -

HK 36 Skalica - HC Košice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 45. Mráz, 56. Obdržálek - 47. Jenčík. Rozhodovali: D. Konc, Müllner - Holienka, Šefčík, vylúčení: 7:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1222 divákov

Vedúce mužstvo extraligy na skalickom ľade nastúpilo proti trápiacim sa domácim s odhodlaním potvrdiť úlohu favorita. V 1. minúte bol vylúčený hosťujúci Klouček, domáci presilovku zahrali dobre, no neskórovali. Riečický vytiahol tri výborné zákroky po kombináciach prvého domáceho útoku. V 6. minúte sa nepodarilo domácim využiť nájazd 2 na 1. V 8. minúte vyhodil Lipovský puk mimo klziska, hostia tak hrali presilovku. Nezmyselnú chybu skalického gólmana však nepotrestali a ani raz na jeho bránku nevystrelili. Nevyužitá zostala aj Preisingerova šanca v 11. minúte. V tej istej minúte strelu Šedu zachránila žŕdka Lipovského bránky. V 12. minúte bol vylúčený domáci Trška, hostia opätovne ani raz nevystrelili na Lipovského počas početnej výhody. Spilarov prienik v 17. minúte prerušil faul domáceho Tršku. Hostia nastrelil žŕdku Macejkom, no to však bolo všetko, čo dokázali v početnej výhode. Riečický odolal závaru, ktorý vyvolali pred jeho bránkou v 20. minúte hráči domáceho tretieho útoku.

Druhú časť zápasu začali domáci presilovkou pri vylúčení Kloučka. Keďže hostia zle striedali, domáci si svoju presilovku predĺžili, no bez gólového efektu. Šancu mal len Kutálek, no Riečický bol pozorný. Gólovú príležitosť mal aj hosťujúci Bartánus, no Lipovského svojou strelou neprekvapil. Zápas mal vyrovnaný priebeh, domáci mali dokonca miernu územnú prevahu, hostia do tejto chvíle vôbec nepotvrdzovali úlohu favorita. V 27. minúte Krejčiříkov nahodený puk skroril Riečický len s veľkou námahou. Hostia zrýchlili dovtedy svoju laxnú hru až od druhej polovice zápasu, no domáci ich do väčších šancí nepúšťali, stále sa hralo bez gólov. Dobrú akciu domácich v 37. minúte gólovo nezvládli Lažo so Školiakom. V tej istej minúte bol vylúčený domáci Staňo, v presilovke hostí sa ukázal Spilár, keď sa prekľučkoval domácou obranou. Fauloval aj Lažo, hostia mohli hrať 14 sekundovú presilovku 5:3, skóre sa však nezmenilo a po dvoch tretinách odchádzali mužstvá do šatní bez gólov.

Obraz hry sa v tretej časti zápasu nemenil. Hostia hrali profesorský hokej bez v nasadenia, na ktorý domáci stačili. Skóre zápasu otvorili domáci, keď snahu druhého útoku na prvý gól premenil zblízka Mráz. V 47. minúte bol vylúčený domáci Lažo za sekanie, hostia jeho faul potrestali Jenčíkom, ktorý s prehľadom zblízka využil slabší dôraz domácej obrany pred Lipovským. Po góloch sa hral o čosi živší hokej. Dve šance si vypracoval v 52. minúte Mrázov útok, no Šátek sa tešil predčasne. Dobrú šancu za hostí zahodil Bicek, keď spomedzi kruhov prestreli Lipovského bránku. Neuspel ani Spilar, keď v 55. minúte puk zblízka posunul len do betónov Lipovského. V 56. minúte sa dostal do šance Obdržálek, najlepší strelec domácich, ktorému sa podaril blafák a dostal domácich do prekvapujúceho vedenia. Hostia hrali od 59. minúty power play, no domáci svoje víťazstvo s nasadením všetkých síl ubránili.