Main Content

Mourinho o zápase s Barcelonou: "Nemali sme absolútne žiadnu šancu!"

utorok, 30. november 2010 11:30 | Autor: TASR

Mourinho o zápase s Barcelonou: "Nemali sme absolútne žiadnu šancu!"
Mourinho o zápase s Barcelonou: "Nemali sme absolútne žiadnu šancu!" | zdroj: SITA

Tréner španielskeho futbalového tímu Real Madrid José Mourinho okamžite po pondelňajšej prehre na barcelonskom Nou Campe 0:5 upokojoval svojich zverencov i vedenie klubu argumentom, že do konca Primera División 2010/2011 zostáva ešte veľa zápasov.

"Blaugranas" dominovali od úplného začiatku duelu, svojimi krásnymi akciami na jeden dotyk privádzali divákov do úžasu. O víťazstve zverencov Pepa Guardiolu neboli pochybnosti. "Je to najhoršia prehra v mojej kariére. Ešte nikdy som neprehral o päť gólov a k tomu na nulu. Zhrniem to takto, nemali sme absolútne žiadnu šancu, pre to nie je pre mňa náročné akceptovať ju," športovo priznal bývalý kouč Interu Miláno, FC Chelsea a FC Porto a pokračoval: "Za Barcelonou, ktorá je na čele tabuľky, zaostávame len o dva body. Musíme zodpovedne pokračovať vo svojej práci."

Na štadióne Nou Camp pred takmer 100-tisícovou kulisou to bolo v pondelok v rámci 13. kola najvyššej španielskej súťaže ofenzívne divadlo v podaní domáceho tímu v útočnom rozostavení 4-3-3. Takmer každá akcia Barcelončanov bola nebezpečná, o rozruch sa starali najmä útočne ladení hráči - Lionel Messi, Pedro Rodríguez, David Villa, Andrés Iniesta či Xavi Hernández. Na debakli 5:0 sa gólovo podieľali Xavi, Pedro, dvakrát španielsky kanonier Villa a nadstavenom čase aj striedajúci Jeffrén. Fenomenálny Argentínčan Messi, ktorý v tejto sezóne strelil v lige už 13 gólov, v pondelok síce neskóroval, ale svojim spoluhráčom pripravil tri presné zásahy nádhernými prihrávkami za obranu súpera.

FC Barcelona sa prvýkrát v sezóne dostal v tabuľke pred svojho najväčšieho rivala a zároveň mu pripravil prvú prehru v ročníku. "Sezóna sa pre nás neskončila touto zdrvujúcou prehrou. Celý tím, ale aj individuality v ňom musia preukázať veľký charakter. Keď prehráte o päť gólov, nesmiete začať plakať, musíte prijať zodpovednosť a pracovať ešte náročnejšie," nestrácal nádej portugalský kouč. "Biely balet" pred pondelňajším El Clásico inkasoval v Primera División 2010/2011 v dvanástich kolách len šesť gólov. Túto vynikajúcu bilanciu však prerušili "guardiolovci" piatimi presnými zásahmi a po trinástom dueli majú najlepšiu obranu i útok (skóre 38:8). "Až do stretnutia v Barcelone sme hrali dobre, ale výkon na Nou Campe vo mne vyvoláva obavy, prezentovali sme sa veľmi slabo. Jeden z tímov hral fantasticky, druhý zasa veľmi zle. Bolo to absolútne zaslúžené víťazstvo a na druhej strane absolútne zaslúžená prehra," dodal José Mourinho.