Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.1.)

streda, 29. január 2014 09:51 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.1.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

NY ISLANDERS: Do zostavy New Yorku Islanders sa vrátil zadák Ľubomír Višňovský, ktorý svojmu tímu dlhodobo chýbal pre otras mozgu, ktorý utrpel po nepríjemnom strete s Čechom Raděkom Dvořákom.

PITTSBURGH: Ruský forward Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin odohral svoj 500. zápas v National Hockey League a stal sa tak päťdesiatym ruským hokejistom, ktorému sa podarilo dosiahnuť túto métu. V zámorskej profilige doposiaľ nazbieral 611 kanadských bodov. V priemere zbiera 1,22 bodov na zápas, čo je druhý najlepší priemer bodov medzi aktívnymi hráčmi v NHL.

KHL

KHL: Dnes po odohraní 114. hracieho dňa v KHL bude najlepšia európska hokejová liga mať takmer mesačnú olympijskú prestávku. Ďalšie zápasy sa odohrajú až 26. februára.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE: Hviezdny slovenský gólman Rastislav Staňa sa do konca sezóny upísal vicemajstrovi z Košíc. S „oceliarmi“ po vynútenom odchode z moskovského CSKA už niekoľko dní trénoval a napokon sa so svojím rodným klubom dohodol na zmluve do konca aktuálneho ročníka.

ZVOLEN: Hokejista Vladislav Baláž, ktorý nedávno opustil zvolenský tím, bude vo svojej kariére pokračovať v Dánsku, kde sa dohodol na zmluve s Herlevom Eagles.

POPRAD: Rady popradských hokejistov opúšťa skúsený útočník Ľubomír Vaic, ktorý podľa všetkého sezónu dohrá vo svojej rodnej prvoligovej Spišskej Novej Vsi.

ZOH 2014

RAKÚSKO: Kapitánom rakúskej hokejovej reprezentácie na Zimných olympijských hrách 2014 v Soči bude krídelník Buffala Sabres Thomas Vanek.