Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (30.1.)

štvrtok, 30. január 2014 10:31 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (30.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (30.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: United hľadajú nového dodávateľa dresov. Červení diabli" majú momentálne platnú sponzorskú zmluvu s Nike v hodnote 303 miliónov libier, ktorej platnosť vyprší na konci sezóny 2014/2015. S americkým gigantom sa ale klub nedohodol na predĺžení spolupráce.

TOTTENHAM vs MANCHESTER CITY: V šlágri 23. kola PL Tottenham utrpel doma debakel 1:5 od Manchestru City. Citizens sa vďaka tejto výhre dostali na čelo anglickej ligy.

FC LIVERPOOL: FC Liverpool sa údajne pred koncom prestupového obdobia pokúsi získať ukrajinského reprezentanta Jevgena Konopľanku z Dnepra Dnepropetrovsk.

LIVERPOOL:  V liverpoolskom derby rozdrvil Liverpool konkurenčný Everton 4:0 a Martin Škrteľ odohral celý zápas.

NEWCASTLE: Francúzsky stredopoliar Yohan Cabaye spečatil svoj prestup z Newcastlu do parížskeho Saint-Germain. Parížania zaplatia anglickému klubu 23 miliónov eur.

NEWCASTLE: Straky získali z nemeckej Borussie Mönchengladbach na hosťovanie do konca sezóny holandského útočníka Luuka de Jonga.

EVERTON: Kostaričan Bryan Oviedo absolvoval úspešnú operáciu zlomeniny ľavej nohy, ktorú utrpel v stretnutí štvrtého kola FA Cupu na pôde Stevenage. Účasť kostarického reprezentanta na tohtoročnom svetovom šampionáte v Brazílii je preto ohrozená. 

PREMIER LEAGUE: Päť európskych veľkoklubov minulo v roku 2013 takmer tretinu celkovej sumy 3,7 miliardy dolárov za prestupy futbalistov . Medzi najagresívnejších kupcov patrili AS Monaco, Paríž Saint-Germain, Manchester City, Tottenham Hotspur a Real Madrid.