Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.1.)

štvrtok, 30. január 2014 11:04 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison

REAL MADRID: Päť európskych veľkoklubov minulo v roku 2013 takmer tretinu celkovej sumy 3,7 miliardy dolárov za prestupy futbalistov . Medzi najagresívnejších kupcov patrili AS Monaco, Paríž Saint-Germain, Manchester City, Tottenham Hotspur a Real Madrid.

ATLÉTICO MADRID a FC BARCELONA: Atlético vyhralo aj odvetný zápas štvrťfinále španielskeho pohára proti Athleticu Bilbao. Madridčania tak postúpili do semifinále a naďalej prežívajú fantastickú sezónu. Do semifinále postúpila aj FC Barcelona, ktorá v odvete hladko zdolala Levante 5:1.

FC BARCELONA:  Rodičia Neymara dostali prvú splátku za jeho prestup z brazílskeho Santosu do Barcelony už v roku 2011. Na ich konto vtedy prišlo desať miliónov eur. Celkovo Barcelona zaplatila Neymarovým rodičom cez ich súkromnú firmu 40 miliónov. Tieto informácie len podporujú špekulácie, že obe strany porušili zákon.

FC BARCELONA: Prezident francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain Nasser al-Khelaifi poprel špekulácie ohľadom angažovania Lionela Messiho. Počas uplynulých dní sa vo francúzskych médiách objavili informácie o záujme PSG o hviezdu svetového futbalu.

CELTA VIGO: Izraelsky útočník Omar Damari je na najlepšej ceste prestúpiť z Hapoel Tel-Aviv do španielskeho Viga.

BETIS: Betis Sevilla podpísal zmluvu s bývalým brankárom Realu Madrid Antoniom Adánom. 26- ročný gólman má klubu pomôcť dostať sa z dna tabuľky La Ligy.