Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (31.1.)

piatok, 31. január 2014 10:31 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (31.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (31.1.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison

 

PRIMERA DIVISION: Najkvalitnejšou ligovou súťažou na svete je podľa Medzinárodnej federácie futbalových historikov a štatistikov španielska Primera División. Na druhej pozícii sa nachádza anglická Premier League na tretej je nemecká bundesliga, potom talianska Serie A a najvyššia brazílska súťaž.

REAL MADRID: Real Madrid zrekonštruuje svoj štadión za 400 miliónov eur. V Reale sa hovorí o rekonštrukcii už dva roky, doteraz sa pripravovali projekty. Nová aréna by mala pomôcť zvýšiť príjmy madridského veľkoklubu. 

ATLÉTICO MADRID: Brazílsky obranca Filipe Luís bude pre zranenie stehenného svalu chýbať v zostave Atlética možno až šesť týždňov. Dvadsaťosemročný bek sa zranil v stredajšom odvetnom štvrťfinále Kráľovského pohára proti Bilbau (2:1).

FC BARCELONA: Anglické veľkokluby Arsenal Londýn a FC Liverpool sa zaujímajú o 22-ročného španielskeho útočníka v službách FC Barcelona Isaaca Cuencu.

VALENCIA: Portugalský útočník Hélder Postiga sa stane členom kádra talianskeho Lazia Rím. Klub z Valencie tento prestup potvrdil na svojej internetovej stránke.

SAN SEBASTIAN vs RACING SANTANDER: Odvetný duel štvrťfinále španielskeho pohára medzi týmito tímami netrval ani minútu. Domáci hráči treťoligového Racingu Santander hneď po úvodnom výkope odmietli hrať. Dôvodom sú nevyplatené mzdy a neochota prezidenta klubu Ángela Lavína odstúpiť z funkcie. Santander pritom ešte v sezóne 2011/2012 hrával Primera Division.