Main Content

Hokej: HC Košice - HKM Zvolen 2:0 v 45. kole extraligy - sumár, text

piatok, 31. január 2014 20:05 | Autor: TASR

Košice 31. januára (TASR) -

HC Košice - HKM Zvolen 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 38. Hrnka, 56. Bartánus. Rozhodovali: Lokšík, M. Novák - Jobbágy, Smrek, vylúčení: 5:5, navyše: Michal Chovan (Zvolen) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov - vypredané.

V repríze minuloročného finále začali obidve družstva s pozornou defenzívou. Prvú vážnejšiu príležitosť si vypracovali hostia v 7. minúte, no Podkonický ani na dva razy Staňu neprekonal. Na opačnej strane sa ocitol pred Šimkom Sojčík, ideálnu prihrávku spoza bránky nedokázal pretaviť vo vedúci gól. "Oceliari" pokračovali v ofenzívnej snahe, v 12. minúte Štrbákova strela od modrej čiary tesne minula priestor zvolenskej bránky a o minútu neskôr nechali Šimka vyniknúť Bicek s Češíkom. Zvolenčania pohrozili v 15. minúte, Michal Chovan však neprepasíroval puk za Staňov chrbát. Po góle volala košická spolupráca Bartoša s Jenčíkom, druhý menovaný v 16. minúte v ideálnej pozícii tesne minul bránku hostí.

V disciplinovanej hre pokračovali protagonisti oboch družstiev aj v druhej tretine. Dobre vykrývali priestor pred svojimi gólmanmi a i preto sa šance rodili iba sporadicky. V 26. minúte sa v jednej z nich ocitol domáci Spilar, puk z jeho hokejky smeroval mimo zvolenskej bránky. V polovici stretnutia neuspel ani Jenčík, Šimko si s jeho bekhendovým zakončením poľahky poradil. O minútu neskôr sa dostal do úniku Bicek, ale zoči-voči Šimkovi nepochodil. Na opačnej strane to strelou spoza hráča skúšal Michal Chovan a po ňom pálil od modrej čiary Obšut, Staňa podržal svoj tím. Aktívny Jenčík sa v 35. minúte uvoľnil cez brániaceho hráča, no znova stroskotal na brankárovi hostí. Rovnako si počínal aj o niekoľko sekúnd neskôr Bartánus. "Oceliari" sa gólu predsa len dočkali v 38. minúte, keď sa pred Šimkom presadil Hrnka - 1:0. Vzápätí Staňa nedržal strelu Hraška, ale Matúš Chovan odpratal puk do bezpečia pred dobiedzajúcim Ďalogom.

V 44. minúte sa dostali do úniku Bartánus so Svatošom, ale prvý menovaný namiesto prihrávky zvolil strelu, ktorú Šimko zneškodnil. Hráči súperiacich tímov sa aktívne napádali predovšetkým v strednom pásme a zvádzali i množstvo osobných súbojov. O dve minúty neskôr Staňa zlikvidoval obrovskú šancu Michala Chovana a Košičania si udržiavali najtesnejšie vedenie. Svoje brankárske umenie predviedol v 47. minúte Šimko, ktorý v oslabení na dvakrát vychytal Bartoša. V 53. minúte nebezpečne pálil Brabenec, no Staňa sa ani tentoraz nenechal zaskočiť. Päť minút pred koncom duelu mohli poistiť víťazstvo domácich Sojčík s Bicekom, skóre sa však nemenilo. O minútu neskôr nepochodil ani Spilar, ale všetko napravil z následnej akcie Bartánus, ktorý sa už pred Šimkom nepomýlil - 2:0.