Main Content

NHL: Hviezdami týždňa Parise, Kessel a Backlund

pondelok, 3. február 2014 20:05 | Autor: TASR

New York 3. februára (TASR) - Ľavý krídelník Minnesoty Wild Zach Parise, pravý útočník Toronta Maple Leafs Phil Kessel a center Calgary Flames Mikael Backlund sa stal stali hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej NHL. Informoval o tom oficiálny portál hokejovej profiligy.

Parise sa stal prvou hviezdou, keď nazbieral osem bodov za tri góly a päť asistencií. Zápas proti Coloradu Avalanche, v ktorom "divosi" prehrali 4:5 zaznamenal bilanciu 2+2. Parisemu sa dostalo 31. januára aj ďalšieho ocenenia, keď ho zvolili za kapitána amerického olympijského tímu. Dvadsaťdeväťročný rodák z Minneapolisu bol asistentom kapitána mužstva USA aj pri zisku strieborných medailí na ZOH 2010 vo Vancouvri. Parise odohral v tejto sezóne 42 stretnutí, v ktorých dosiahol 18 gólov a 17 asistencií.

Kessel v uplynulom týždni zaznamenal tri góly a štyri asistencie, čím pomohol Torontu k trom výhram v rade a k postupu na tretie miesto v Atlantickej divízii. Ani dvadsaťšesťročný rodák z amerického Madisonu nebude chýbať na olympijskom turnaji v Soči. Kessel je s 30 gólmi a 31 asistenciami štvrtým najproduktívnejším hráčom základnej časti NHL. S 30 presnými zásahmi mu patrí medzi kanoniermi NHL druhé miesto za Rusom Alexandrom Ovečkinom z Washingtonu Capitals (39 gólov).

Švéd Backlund bol v uplynulom týždni ťahúňom svojho kanadského tímu, keď dosiahol štyri góly a dve asistencie. Dvadsaťštyriročný hráč zaznamenal v 54 stretnutiach tohto ročníka 13 gólov a 14 asistencií.