Main Content

Futbal: Laudrup chce od Swansea vysvetlenie, prečo ho vyhodili

štvrtok, 6. február 2014 19:05 | Autor: TASR

Londýn 6. februára (TASR) - Dánsky futbalový tréner Michael Laudrup požiadal o právnu pomoc v súvislosti s jeho predčasným koncom v anglickom klube Swansea City. Vedenie aktuálne dvanásteho tímu Premier League prepustilo 49-ročného kouča v utorok po tom, čo "labute" cez víkend podľahli West Hamu 0:2 a utrpeli šiestu prehru z posledných ôsmich zápasov.

"Požiadal som o pomoc právneho poradcu. Asociácia ligových trénerov (LMA) sa už písomne obrátila na klub so žiadosťou o vysvetlenie, prečo prišlo k môjmu odvolaniu. Pokiaľ však neobdržíme odpoveď, nie som schopný vyjadriť sa konkrétnejšie k ukončeniu zmluvy," uviedol Laudrup v stanovisku, ktoré vo štvrtok zverejnila LMA.

Bývalý dlhoročný dánsky reprezentant v minulej sezóne doviedol waleský klub senzačne k triumfu v Ligovom pohári. V tomto ročníku sa Swansea pohybuje v strede ligovej tabuľky, no od zostupovej zóny ju aktuálne delia iba dva body. "I keď sme sa borili so zraneniami a naše výsledky v posledných týždňoch boli sklamaním, verím, že naša forma by sa postupne zlepšila," dodal Laudrup.