Main Content

Hokej: Do Martina Čech Finsterle, kanonier Tomas ponuku na prestup odmietol

piatok, 7. február 2014 13:05 | Autor: TASR

Martin 7. februára (TASR) - Slovenský hokejový extraligista MHC Mountfield Martin plánuje v záverečnom boji o miestenku do play off vystužiť káder zaujímavými menami. Do mužstva pribudol český útočník Lukáš Finsterle, doťahujú sa ešte príchody ďalších dvoch hráčov. Tromf v podobe najlepšieho kanoniera extraligy však Martinčania nezískali, Roman Tomas finančnú ponuku MHC odmietol.

Osem kôl pred koncom základnej časti bojujú o poslednú miestenku do play off tri tímy. Ľady s príchodmi nových hráčov sa pohli ako v Žiline, rovnako tak aj v Trenčíne. Ticho nie je ani v Turci, kde majú pri doplnení kádra odvážne plány. "Doťahujeme príchod dvoch hráčov, jedného brankára a jedného obrancu. S mužstvom už trénuje útočník Lukáš Finsterle, s ktorým v priebehu najbližších hodín podpíšeme zmluvu a v nedeľu vo Zvolene by mal nastúpiť v našom drese," uviedol pre TASR Martin Kalnický, generálny manažér MHC.

Nedávno sa vedenie klubu dohodlo na spolupráci s útočníkom Jakubom Sujom a ďalšou novou akvizíciou mal byť s 34 gólmi najlepší extraligový kanonier Roman Tomas. Ten však ponuku Martina odmietol a zostáva v Žiline. "Oslovil som Romana Tomasa, pretože jeden zo sponzorov mi dal ponuku. Vedel by na neho uvoľniť peniaze, ak by sa mu vyplatili hoci aj dopredu. Romanovi som to prezentoval, ale odmietol a zostáva v Žiline. Upravil by som len informáciu, že nemalo ísť o plat vo výške 25.000 eur za mesiac. Túto sumu mal Tomas dostať v prípade dohody do konca sezóny," dodal Kalnický.

Nelichotivú situáciu, ktorá sa prednedávnom v Martine týkala slabej výkonnosti a neuspokojivých výsledkov, sa vedenie rozhodlo riešiť podmienkami s hroziacimi sankciami pre desiatich hráčov. K finančným postihom a ani k redukcii kádra však doteraz neprišlo: "Nemôžem povedať, že nám to všetko vychádza na sto percent. S hráčmi absolvujeme pohovory a snažíme sa tím hlavne rozšíriť. Dúfam, že pôjdeme ďalej touto cestou a nie takou, že budeme vyhadzovať hráčov."

Boj o postup do vyraďovacej časti sezóny finišuje. V hre je prevažne trojica tímov, pričom na poslednej postupovej priečke je zatiaľ ôsmy Trenčín. Martin mu však dýcha na chrbát s minimálnou stratou dvoch bodov, manko poslednej Žiliny je len o bod vyššie. V Turci majú pred záverečnou fázou základnej časti v otázke ambícií jasno. "Verím, že sa nám podarí dostať sa do play off. Pracujeme na tom usilovne, dúfam, že nám to vyjde," dodal Martin Kalnický.