Main Content

ZOH14-Lyžovanie: V tréningu na zjazd opäť najrýchlejší Miller, Bendík nedokončil

sobota, 8. február 2014 12:05 | Autor: TASR

Červená Poľana 8. februára (TASR) - Američan Bode Miller bol najrýchlejší aj v treťom meranom tréningu na nedeľňajší zjazd mužov na ZOH v Soči. Trojnásobný medailista z olympiády vo Vancouveri 2010 dosiahol čas 2:06,09 min. Tridsaťšesťročný Miller bude v nedeľu hlavným ašpirantom na víťazstvo, keď svoju dominanciu potvrdil už v prvom meranom tréningu vo štvrtok.

S odstupom 66 stotín sekundy skončil druhý Nór Aksel Lund Svindal, ktorý bude hlavným súperom Američana v boji o zjazdársky primát. Tretí najrýchlejší čas zajazdil Talian Peter Fill (2:07,09). Zo slovenských reprezentantov sa na štart postavil iba Martin Bendík, ktorý nakoniec svoju jazdu nedokončil. Adam Žampa a Matej Falat neštartovali.

Posledný meraný tréning sprevádzali viaceré pády. Najhoršie dopadol Slovinec Rok Perko, ktorý nezvládol nevysoký skok približne v polovici trate, po dopade mu vypli lyže a na zemi sa niekoľkokrát pretočil. Keď sa otrasený zdvíhal na nohy, z tváre mu tiekla krv. Problémy pri spomínanom skoku aj Brice Roger z Francúzska a Američan Marco Sullivan.

Výsledky zjazdu mužov - tréning:

1. Bode Miller (USA) 2:06,09, 2. Aksel Lund Svindal (Nór.) +0,66, 3. Peter Fill (Tal.) +1,00, 4. Werner Heel (Tal.) +1,12, 5. Carlo Janka (Švajč.) +1,36, 6. Kjetil Jansrud (Nór.) +1,46, ... Martin Bendík nedokončil, Adam Žampa, Matej Falat (všetci SR) neštartovali