Main Content

Hviezdy ZOH: Patrick Kane - Čísla neklamú!

pondelok, 10. február 2014 13:01 | Autor: Dávid Lech

Hviezdy ZOH: Patrick Kane - Čísla neklamú!
Hviezdy ZOH: Patrick Kane - Čísla neklamú! | zdroj: © TASR

Je málo hráčov, ktorí behom niekoľkých sekúnd dokážu hráča zosmiešniť na ľade tak ako Patrick Kane. Ten si zo svojich protihráčov často robí doslova kúželky, obrancov prekonáva veľkolepo v obrovskej rýchlosti, no zároveň ladne. Je to hokejista, ktorý svojím umením zápas čo zápas vyráža hokejovým priaznivcom dych. Presne takáto je draftová jednotka z roku 2007.

Americký krídelník dal o sebe vedieť už vo svojich pätnástich rokoch, keď v drese Honeybaked U18 dominoval medzi osemnásťročnými hokejistami a v 70 zápasoch nastrieľal neuveriteľných 83 gólov, ku ktorým pridal 77 asistencií a ročník 2003/2004 zakončil so 170 kanadskými bodmi.

Po tomto brilantnom výkone sa presunul do amerického reprezentačného rozvojového programu pre hráčov do sedemnásť rokov, kde opäť patril medzi najlepších hráčov tímu a zbieral vyše bod na zápas. Zúčastnil sa taktiež majstrovstiev sveta do 17 rokov, kde bol s bilanciou 1+7 v piatich zápasoch desiatym najproduktívnejším hráčom turnaja a s americkou reprezentáciou obsadil celkové piate miesto.

O rok neskôr pôsobil v rovnakom rozvojom americkom programe, tentoraz však hájil farby národného tímu do osemnásť rokov, kde opäť dominoval a v 58 dueloch zaznamenal 102 kanadských bodov. Zúčastnil sa MS osemnásťročných, kde Američania nenašli svojho konkurenta, vyhrali všetkých šesť duelov na turnaji a stali sa majstrami sveta. Obrovský podiel mal na tom práve Patrick Kane, ktorý sa stal najproduktívnejším hráčom šampionátu za bilanciu 7+5.

V roku 2006 sa presunul do kanadskej Ontario Hockey Leaue, kde obliekal dres Londonu Knights. Počas sezóny si odskočil na majstrovstvá sveta juniorov, kde s deviatimi bodmi v siedmich zápasoch ... celý profil Patricka Kanea nájdete v našej encyklopédií tu >>>

Celý profil Patricka Kanea nájdete tu >>>