Main Content

ZOH14-akrobatické: Cubotová po páde s podozrením na zlomenú čeľusť

utorok, 11. február 2014 12:05 | Autor: TASR

Červená Poľana 11. februára (TASR) - Kanadská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Juki Cubotová utrpela v druhej finálovej jazde v slopestyle na ZOH v Soči nepríjemný pád, po ktorom ju odniesli zo svahu na nosidlách. Cubotová obsadila napokon šieste miesto, ale podľa prvých správ má zrejme zlomenú čeľusť. Informovala agentúra AP.

Dvadsaťročná akrobatická lyžiarka s japonskými koreňmi pri pokuse o dotočení posledného tretieho skoku dopadla chrbtom na hrebeň svahu, následne kĺzala dolu svahom a lyže sa jej odopli. Niekoľko minút následne ležala na snehu, pokiaľ ju odniesli.

V Extrém Parku v rezorte Roza Chutor komplikoval v oboch kolách pretekárkam situáciu mäkký sneh, ktorý negatívne ovplyvňoval ich nájazdovú rýchlosť. Výsledkom bolo viacero pádov. Nedarilo sa ani úradujúcej majsterke sveta Kayi Turskej z Kanady, ktorá spadla v oboch jazdách, do finále sa neprebojovala ani juniorská majsterka sveta Lisa Zimmermannová z Nemecka.

Slovenské olympioničky v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková a Natália Šlepecká nepostúpili v utorok do finále. Šlepecká obsadila 18. miesto (34,60 bodov), Stromková skončila ešte o dve priečky nižšie (24,40).