Main Content

ZOH14-akrobatické: Šlepecká s virózou a boľavým kolenom neskákala:

utorok, 11. február 2014 12:05 | Autor: TASR

ZOH14-akrobatické: Šlepecká s virózou a boľavým kolenom neskákala:
ZOH14-akrobatické: Šlepecká s virózou a boľavým kolenom neskákala: | zdroj: © TASR

Soči/ Červená Poľana 11. februára (TASR) - Bol to boj s kolenom a s virózou, tak nazvala svoje olympijské vystúpenie Natália Šlepecká. Bývalá zjazdárka sa pri vzniku slopestylu preorientovala na akrobatické lyžovanie a vo veku 30 rokov zamierila do Soči. ZOH pre ňu nedopadli šťastne, patrila k tým pretekárkam, ktoré v prvom tréningu doplatili na príliš tvrdý povrch. A po kolene sa jej ozvali aj horné dýchacie cesty.

Ako alpská lyžiarka by takmer určite na účasť v súťaži rezignovala, ale slopestyle je úplne iné odvetvie. Už v prvej jazde si po relatívne štandardne zvládnutých prekážkach radšej rozmyslela nájazd na skoky a s boľavým kolenom skĺzla popri nich do cieľa. "Celkovo som nebola vo svojej koži, viróza ma na tri dni pripútala na lôžko, lekár robil, čo mohol, dali mi infúzie. Ale som rada, že som vyštartovala a som rada, že som si dnešný deň užila s ostatnými babami. Je to šport, stalo sa mi to v najhoršom momente, navyše za dnešných dobrých podmienok na súťaženie," povedala pre TASR.

Aj keď vedela, že v druhej kvalifikačnej jazde sa to nezlepší a zostane ďaleko pred bránami finálovej dvanástky, chcela svoju olympijskú misiu dokončiť: "Som rada, že som mohla byť pri tom. Náš šport bol do olympijskej rodiny prijatý veľmi dobre. Je veľký úspech, že sme sa sem dostali, lebo pri iných športoch sa sem dá dostať cez národné kritérium a my so Zuzkou Stromkovou sme si museli vybojovať v súťažiach tú dvadsaťštvorku. Jediné, čo ma mrzí, že neuvidím mužský slopestyle, lebo v ten deň letíme domov."

Natália Šlepecká si tak odsledovala aspoň svoje súperky z finálového tucta: "Dúfam, že sa umiestni niektorá z mojich švajčiarskych kamarátok. Ale super zostavu má aj Britka Katie Summerhayesová." Slovenskej reprezentantke sa nesplnilo prianie, žiadna z jej spriaznených duší sa nedostala do prvej päťky.

 

/vyslaní redaktori TASR ph ny/