Main Content

Hokej: Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 5:6 pp a sn v 48. kole - sumár, text

utorok, 11. február 2014 21:05 | Autor: TASR

Trenčín 11. februára (TASR) -

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 5:6 pp a sn (1:0, 2:3, 2:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 18. Lipták, 31. Mikula, 32. Petrovický, 43. Lipták, 54. Komínek – 34. Kozák, 34. Kropáč, 36. Kutálek, 51. Obdržálek, 59. Kudrna, roz. nájazd Obdržálek. Vylúčení: 9:10 navyše Barák (Skalica) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff – Bogdaň, Jobággy, 1146 divákov

V úvodnej časti hry hráči na ľade veľa hokejovej krásy nepredviedli. Nad gólovými šancami dominovali nepresnosti na oboch stranách. V 3. minúte sa pred Nagya natlačil Kropáč, no nemal už dostatok priestoru, aby zakončil dôrazne. O šesť minút sa ten istý hráč dostal k odrazenému puku, jeho strela však našla pripravený betón brankára. Oživenie nepriniesli ani presilové hry na oboch stranách. Prvý presný zásah zápasu prišiel na konci úvodnej tretiny. Šimíčkov nahadzovaný puk z rohu klziska do siete šikovne tečoval Lipták.

Po prestávke úroveň hry stúpla. Skaličanov naštartovala presilová hra, nasťahovali sa pred bránku domácich a viackrát pred ňou vytvorili závar, no skórovať sa jej nepodarilo. V 26. minúte pred Tomanom zachránil Lipovský. Ďalšie góly prišli v polovici zápasu, keď Trenčín využil početnú výhodu. Najskôr sa v presilovej pre pretlačil puk do siete Mikula. O dve minúty opäť v početnej výhode vyšachovaná skalická obrana nechala voľného Petrovického, ktorý do odkrytej bránky už nemal problém pridať tretí gól Dukly. Aj Skaličania odpovedali v hre piatich proti štyrom. V 34. minúte Kozákova bomba od modrej čiary prešla za chrbát domáceho gólmana a hosťom sa podarilo vykresať iskierku nádeje. V tej istej minúte pridali Skaličania aj druhý gól. Na modrej čiare zostal osamotený Kropáč a blafákom si vychutnal Nagya – 3:2. O dve minúty už bolo vyrovnané. Trenčianska obrana pozabudla na korčuľujúceho Kutálka a ten forhendovým zakončením vyrovnal stav zápasu na 3:3.

Dukla v úvode záverečnej časti hry nevyužila presilovú hru. Až po jej skončení pridal strelou švihom svoj druhý gól v zápase Lipták a dostal svoj tím opäť do jednogólového vedenia. Následne Trenčín nevyužil takmer dvojminútovú výhodu o dvoch hráčov. Tú mali na opačnej strane aj Skaličania. V 50. minúte ju aj premenili na gól, keď vyšachovali obranu súpera a Obdržálek do odkrytej brány vyrovnal na 4:4. Strhnúť víťazstvo na stranu Skalice mohol Kudrna, ale v dobrej pozícií ho vychytal Nagy. Šesť minút pred koncom opäť dostal domácich do vedenia Kutálek, keď pri návrate z trestnej lavice osamotený prestrelil Lipovského. Minútu pred koncom hostia opäť vyrovnali dorážkou Kudrnu. Rozhodnutie priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých bol ako jediný úspešný Obdržálek.