Main Content

ZOH14-Akrobatické: Christensen zlatý v slopestyle, aj ďalšie dva kovy do USA

štvrtok, 13. február 2014 12:05 | Autor: TASR

Roza Chutor 13. februára (TASR) - Akrobatický lyžiar Joss Christensen (95,80 bodov) z USA získal zlatú medailu na ZOH v Soči v disciplíne slopestyle. Dominanciu amerických reprezentantov v premiérovej olympijskej disciplíne zvýraznil strieborný Gus Kenworthy (93,60) a bronzový líder Svetového pohára Nicholas Goepper (92,40).

Dvadsaťdvaročný olympijský víťaz Christensen triumfoval v rezorte Extrém Parku aj v kvalifikácii, pričom v nej ako jediný dostal známku cez 90 bodov. Jeho krajan Kenworthy síce vo finále v prvej jazde spadol, ale v druhom kole sa katapultoval z desiatej priečky na druhú pozíciu. Bronzový medailista z minuloročných majstrovstiev sveta v nórskom Vosse James Woods nastúpil napriek zraneniu boku, ale britský reprezentant sa musel uspokojiť s piatym miestom.

Z 32 štartujúcich sa do dvanásťčlenného finále nepodarilo z najväčších favoritov kvalifikovať 19-ročnému Jesperovi Tjaderovi. Švédskemu borcovi, ktorý má v aktuálnom rebríčku Svetového pohára v slopestyle rovnaký počet bodov ako vedúci Goepper, išiel prvú jazdu príliš na istotu a v druhej sa zasa nevyhol pádu. Nakoniec obsadil s 61,00 bodmi konečné 24. miesto.