Main Content

Elitná zostava štvrtkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (2.)

piatok, 14. február 2014 00:04 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava štvrtkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (2.)
Elitná zostava štvrtkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (2.) | zdroj: © TASR

Zimné olympijské hry 2014 v Soči sa už dávno rozbehli. Pomaly sa rozbieha aj hokejový turnaj pod piatimi kruhmi. Druhý hrací deň nám priniesol štyri veľmi zaujímavé zápasy. Ktorým hráčom sa v nich najviac darilo? Prinášame vám tradičnú elitnú zostavu dňa.

Brankár

Lars Haugen (Nórsko) Bilancia: 35 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 92,11% úspešnosť zásahov

Gólman Dinama Minsk v štvrtok čelil nebezpečným Kanaďanom, ktorí na jeho bránu vyslali 38 pukov. 26-ročný brankár si v zápase pripísal 35 úspešných zásahov a z ľadu rozhodne nemusel odchádzať so zvesenou hlavou. Svojmu tímu po celý zápas dodával istotu a hlavne jeho pričinením Kanada zdolala Nórov len 3:1.

Obrancovia

Sami Vatanen (Fínsko) Bilancia: 0+3

Perfektný zápas má za sebou bek Fínska Sami Vatanen, ktorý sa vysokom víťazstve Fínov nad Rakúšanmi podieľal tromi gólovými asistenciami. Na ľade strávil vyše osemnásť minút, pripísal si jeden plusový bod a mal tak leví podiel na trojbodovom zisku krajiny tisícich jazier.

Drew Doughty (Kanada) Bilancia: 1+1

Perfektný zápas má za sebou aj bek Los Angeles Kings, ktorý pod piatimi kruhmi oblieka dres kanadskej reprezentácie. Doughty najprv asistoval na víťazný gól stretnutia proti Nórsku a v 42. minúte spečatil víťazstvo „javorových listov“ 3:1, keď sa presadil po pohľadnej individuálnej akcii. Do štatistík si pripísal dve „plusky“ a s ice-timeom 20:41 bol najvyťaženejším kanadským hráčom v zápase.

Útočníci

Mikael Granlund (Fínsko) Bilancia: 2+1

Našu útočnú trojicu otvára Mikael Granlund, útočník, ktorý sa do povedomia fanúšikov dostal predovšetkým vďaka fenomenálnemu gólu spoza brány v semifinále MS 2011. Od tohto momentu ubehlo veľa času a z Granlunda je oveľa kvalitnejší forward, ktorý v zámorí v drese Minnesoty Wild sa radí medzi najtalentovanejších hráčov v NHL. To, že sa mu na medzinárodnej scéne darí potvrdil aj v súboji s Rakúskom. Fíni zdolali našich západných susedov 8:4 a Granlund sa na tejto vysokej výhre podieľal dvoma presnými zásahmi ku ktorým pridal aj jednu gólovú prihrávku.

Jevgenij Malkin (Rusko) Bilancia: 1+2

Útok by ako center viedol ruský génius Jevgenij Malkin. Domáci hokejisti vstúpili do olympijského turnaja víťazne, keď vo svojom prvom vystúpení v skupine A zdolali Slovinsko 5:2 a výrazne sa na tejto výhre podieľal práve rodák z Magnitogorsku, ktorý sa v zápase blysol jedným gólom a dvoma asistenciami.

Michael Grabner (Rakúsko) Bilancia: 3+0

V zápase medzi Fínskom a Rakúskom (8:4) zaujal výkon spomínaného Granlunda, ktorý duel zakončil s bilanciou 2+1. Fínskeho forwarda však zatienil jeho protihráč, Rakúšan Michael Grabner. Ten sa postaral o prvý hattrick na Olympiáde v Soči. Nastrieľal ho jednému z najlepších gólmanov sveta Tuukkovi Raskovi a zďaleka nemuselo ostať pri troch strelených góloch. 26-ročný krídelník New Yorku Islanders sa ocitol v ďalších sľubných príležitostiach, ktoré ale nedokázal využiť. Nič to ale nemení na fakte, že rodák z rakúskeho Villachu podal v štvrtkovom súboji proti Fínom excelentný výkon.