Main Content

Futbal: "Hodgson by mal viesť Anglicko aj na EURO 2016," tvrdí sekretár FA Horne

piatok, 14. február 2014 10:05 | Autor: TASR

Londýn 14. februára (TASR) - Roy Hodgson by mal byť hlavným trénerom anglickej futbalovej reprezentácie aj na finálovom turnaji EURO 2016 vo Francúzsku. Pre agentúru Reuters to uviedol generálny sekretár Anglickej futbalovej asociácie (FA) Alex Horne.

Práve Horne je jedným zo štyroch vplyvných mužov, ktorí dosadili 66-ročného Hodgsona na anglickú lavičku. Podľa neho nie je žiadny dôvod, aby po MS 2014 v Brazílii malo prísť v anglickej reprezentácii k trénerskej zmene. "Pre mňa osobne, Roy je našim trénerom aj pre šampionát vo Francúzsku, A som z toho šťastný, veľmi šťastný. Myslím si, že je vynikajúcim trénerom. On je presne to, čo sme hľadali," povedal Horne.

Na tohtoročnom svetovom šampionáte sa Anglicko stretne v základnej D-skupine spoločne s Talianskom, Uruguajom a Kostarikou. "Osobne budem spokojný, ak prejdeme cez základnú skupinu. Ideme na šampionát sebavedomí. Určite sa dobre pripravíme. Pocestujeme na turnaj v optimistickej nálade, že si to užijeme a odohráme kvalitné zápasy. Nemáme ľahkú skupinu, ale ideme na náročný turnaj," skonštatoval sekretár FA.

Skúsený Hodgson, ktorý doviedol Švajčiarsko na majstrovstvá sveta 1994 a EURO 1996, prevzal anglický národný tím v máji 2012 po Talianovi Fabiovi Capellovi. "Roy stabilizoval výkonnosť tímu a dokázal sa už kvalifikovať z ťažkej skupiny. Bol presvedčivý aj pred poslednými dvoma zápasmi s Čiernou Horou a Poľskom, ktoré sme potrebovali vyhrať. Má môj rešpekt," dodal Horne.

Horne pre denník The Times súčasne potvrdil, že Anglicko požiadalo UEFA, aby mohlo hostiť otvárací ceremoniál finálového turnaja EURO 2020, ktorý sa bude konať vo viacerých európskych krajinách súčasne. FA dúfa, že vo Wembley sa budú hrať dva zápasy základných skupín a štvrťfinále.