Main Content

Futbal: Podľa Mourinha má Liverpool výhodu v boji o titul, pretože nehrá v LM

piatok, 14. február 2014 11:05 | Autor: TASR

Londýn 14. februára (TASR) - Podľa trénera FC Chelsea Joseho Mourinha majú futbalisti FC Liverpool výhodu v boji o anglický titul, pretože nehrajú súčasne v Lige majstrov 2013/2014. Informovala agentúra Reuters.

Liverpool, v drese ktorého dal v tejto sezóne Slovák Martin Škrtel štyri ligové góly, je jediným klubom v elitnej štvorke bez povinností v pohárovej Európe. Podľa Mourinha to môže byť jeden z rozhodujúcich faktorov v boji o primát v Premier League.

"Sú mužstvá s väčším potenciálom ako ostatné. Potom sú zasa iné mužstvá, ako napríklad Liverpool, ktoré majú výhodu, že nehrajú Ligu majstrov," povedal Mourinho pre britský Sky Sports. "Hrať takú prestížnu a náročnú súťaž, akou je Liga majstrov si vyžaduje koncentráciu a energiu od mužstiev, ktorých sa to týka. Myslím si, že ešte bude veľa zábavy. Keď poviem, že neparíme medzi najväčších kandidátov, tak každý si myslím, že za tým zasa niečo bude a snažím sa hrať psychologickú vojnu. Ale sú to len moje pocity. Liga je náročná pre všetkých vrátane nás."

Vedúca Chelsea má po utorkovej remíze 1:1 s West Bromwich Albionom na konte 57 bodov. Druhý Arsenal Londýn má o bod menej, tretí Manchester City má 54 bodov, ale odohral o zápas menej, pričom štvrtý Liverpool nazbieral zatiaľ 53 bodov.

"Na zápas s West Bromwichom sa možno pozerať tak, že sme stratili dva body alebo jeden získali. A takto to bude až do konca sezóny," uviedol Mourinho. "Všetky mužstvá totiž v anglickej lige potrebujú body na splnenie svojich cieľov - niekto bojuje o záchranu, niekto o Ligu majstrov, takže body sa získavajú ťažšie."