Main Content

ZOH14-Lyžovanie: Gantnerová o 5. mieste Žampu: "Je to super výsledok" (2)

piatok, 14. február 2014 15:05 | Autor: TASR

Bratislava 14. februára (TASR) - Reakcie slovenských športových osobností na 5. miesto Adama Žampu v superkombinácii na ZOH 2014 v Soči:

Juraj Gantner, vedúci alpského lyžovania SR na ZOH 2014: "Je to super úspech. Napriek tomu, že v prvej časti pri zjazde mal aj športové šťastie, absolvoval ju Adam veľmi dobre. Pri slalome, ktorý je jeho obľúbenou disciplínou podal optimálny výkony a využil fakt, že v čase, keď bol na trati, bola ešte kvalitnejšia. Kvalita trate sa však postupne zhoršovala na čo doplatili viacerí pretekári. Táto superkombinácia bola trochu nevyspytateľná, ale slalomári mali navrch."

Janka Gantnerová, vedúca výpravy SR na ZOH v Soči a bývalá československá reprezentantka v lyžovaní: "Super. Je to super výsledok. Adam zajazdil presne tak, ako mal. Už po zjazde si vytvoril dobrú pozíciu na to, aby mohol zaútočiť v slalome a ukázať, čo všetko vo svojej obľúbenej disciplíne dokáže. Po zjazde nemal až taký veľký odstup a ten slalom bol skutočne náročný, takže zjazdári tam nemali šancu.

Tomáš Žampa, otec Adama Žampu: "Výsledok je fantázia, je to za odmenu a hlavne pre maminu, od Adama na Valentína. Poviem pravdu, tušil som, že by to mohlo byť dobré umiestnenie. Ráno bola taká podmienka udržať sa v najlepšej tridsiatke, podarilo sa nám to vďaka veľkému šťastiu, že sme mali číslo 2."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Tomáša Žampu.