Main Content

Elitná zostava piatkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (3.)

sobota, 15. február 2014 08:31 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava piatkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (3.)
Elitná zostava piatkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (3.) | zdroj: © TASR

Zimné olympijské hry 2014 v Soči sa už dávno rozbehli. V plnom prúde je aj hokejový turnaj pod piatimi kruhmi. Tretí hrací deň nám priniesol štyri veľmi zaujímavé zápasy. Ktorým hráčom sa v nich najviac darilo? Prinášame vám tradičnú elitnú zostavu dňa.

Brankár

Henrik Lundqvist (Švédsko) Bilancia: 26 úspešných zákrokov, shutout, 100% úspešnosť zásahov

V repríze finálového súboja z MS 2013 sa opäť na konci dueli radovali švédski reprezentanti. Tentoraz sa však na víťazstvo nadreli oveľa viac. Švajčiari im boli celý zápas vyrovnaným súperom a dokázali,  že to s rozšírením svetovej hokejovej špičky myslia vážne. Na body siahali aj proti „trom korunkám“. Zásadne proti však bol gólman Henrik Lundqvist, ktorý pochytal všetkých 26 pukov, ktoré smerovali na jeho bránu, štatistiky si vylepšil o jeden shutout a mal leví podiel na futbalovej výhre 1:0.

Obrancovia

Olli Määttä (Fínsko) Bilancia: 1+2

Perfektný zápas má za sebou Olli Määttä. 19-ročný bek, ktorý v aktuálnej sezóne háji farby Pittsburghu Penguins, potvrdil dobrú formu, ktorú si do Soči priviezol zo zámoria a na víťazstve krajiny tisícich jazier s Rakúskom v pomere 6:1 sa podieľal gólom a dvomi asistenciami.

Marek Židlický (Česko) Bilancia: 1+1

Druhýkrát v našej Elitnej zostave dňa sa objavuje český zadák Marek Židlický. Kmeňový bek New Jersey Devils sa na výhre 4:2 s Lotyšmi podieľal gólom a asistenciou. Na ľade strávil 25 minút a deväť sekúnd, s obrovským náskokom bol najvyťaženejším hráčom zápasu a po dvoch zápasoch v základnej skupine má na svojom konte tri kanadské body (2+1).

Útočníci

Patrick Marleau (Kanada) Bilancia: 0+3

Kanadskí reprezentanti v piatok nenechali nič na náhodu a svojmu súperovi z Rakúska nedali od začiatku zápasu čo i len najmenšiu šancu. Rakúšanom nastrieľali poltucet gólov a v presnej polovici z nich mal prsty krídelník San Jose Sharks Patrick Marleau. K jeho parádnej bilancii mu pritom stačil len štrnásťminútový pobyt na ľade.

Olli Jokinen (Fínsko) Bilancia: 1+1

Jeden z „katov“ slovenskej hokejovej reprezentácie v súboji o bronz na ZOH 2010 vo Vancouveri má veľmi solídnu formu aj v Soči. V súboji s Nórskom (6:1) sa prezentoval jedným presným zásahom ku ktorému pridal aj jednu asistenciu a štatistiky si vylepšil aj o tri plusové body za prítomnosť na ľade pri strelených góloch.

Jeff Carter (Kanada) Bilancia: 3+0

Našu Elitnú zostavu dňa uzatvára muž zápasu medzi Kanadou a Rakúskom. Jeff Carter zaznamenal proti Rakúšanom čistý hattrick, keď ťažil z parádnej spolupráce s už spomínaným krídelníkom Marleauom, ktorý mu trikrát „nabíjal“ na jeho presné zásahy. Carter si štatistiky vylepšil aj o päť plusových bodov a to všetko stihol za neuveriteľných osem minút a 46 sekúnd. Presne toľko času strávil v piatok na ľade.