Main Content

Elitná zostava sobotňajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (4.)

nedeľa, 16. február 2014 09:31 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava sobotňajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (4.)
Elitná zostava sobotňajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (4.) | zdroj: © TASR

Zimné olympijské hry 2014 v Soči sa už dávno rozbehli. V plnom prúde je aj hokejový turnaj pod piatimi kruhmi. Štvrtý hrací deň nám priniesol štyri veľmi zaujímavé zápasy. Ktorým hráčom sa v nich najviac darilo? Prinášame vám tradičnú elitnú zostavu dňa.

Brankár

Jonas Hiller (Švajčiarsko) Bilancia: 26 úspešných zákrokov, shutout, 100% úspešnosť zásahov

Jonas Hiller kryl vo včerajšom stretnutí s Českom všetkých 26 pukov, ktoré smerovali na jeho svätyňu. Výraznou mierou sa tak podpísal pod víťazstvo svojho celku v pomere 1:0. Pre švajčiarskeho gólmana to bol už druhý shutout na Zimných olympijských hrách v Soči. Hneď v prvom vystúpení Švajčiarov na hrách Hiller „vygumoval“ strelcov Lotyšska.

Obrancovia

Erik Karlsson (Švédsko) Bilancia: 1+1

Ofenzívne ladený bek, ktorý v zámorí háji farby Ottawy Senators, sa výraznou mierou podieľal na výhre „troch koruniek“ 5:3 s Lotyšskom. Na ľade strávil 22 minút bez dvoch sekúnd, do štatistík si jedného plusového bodu pripísal aj bilanciu 1+1, ktorá ho vyniesla na čelo produktivity ZOH. Na svojom konte má 5 kanadských bodov za tri góly a dve asistencie.

Andrej Markov (Rusko) Bilancia: 0+2

Domáci reprezentanti vo veľkolepom zápase s USA prehrali 3:2 po samostatných nájazdoch a tento duel bol do slova a do písmena reklamou na hokej. Markov mal prsty v oboch góloch ruskej reprezentácie, okrem dvoch asistencií si štatistiky vylepšil o jednu „plusku“ a z ľadu tak napriek prehre mohol odchádzať so vztýčenou hlavou.

Útočníci

Pavel Datsyuk (Rusko) Bilancia: 2+0

Do našej Elitnej zostavy dňa sme nemohli nezaradiť spoluhráča Andreja Markova Pavla Dacjuka, ktorý strelil oba góly svojho tímu, do štatistík si pripísal jeden plusový bod a svojou typickou hrou udivoval celú Boľšoj Arenu. Útočník Detroitu Red Wings v sobotňajšom stretnutí s USA doslova dominoval.

Anže Kopitar (Slovinsko) Bilancia: 1+0

Ak je reč o dominancii, nemôžeme opomenúť Anžeho Kopitara, najväčšiu a zároveň jedinú hviezdu slovinského výberu. Ten v súboji so Slovenskom na ľade strávil neuveriteľných 26 minút a 50 sekúnd, bol ho plný ľad, zaznamenal gól, ktorý na konci Olympiády bude patriť medzi najkrajšie góly strelené pod piatimi kruhmi. Udával tempo hry, kompletne celá zostava Slovenska skákala tak, ako on pískal a tak sa ocitá na pozícii centra v našej sobotňajšej Elitnej zostave.

T.J. Oshie (USA) Bilancia: 0+0

Nestáva sa často, aby hráč, ktorý zápas zakončí bez zisku bodu figuroval v našej Elitnej zostave dňa. Útočník Saint Louis Blues to však dokázal. T.J. Oshie patrí v aktuálnej sezóne NHL medzi najlepších shootoutových špecialistov a potvrdil to aj v súboji s „ruskou zbornou“. Zápas medzi USA a Ruskom rozhodla až ôsma séria nájazdov. 27-ročný krídelník sa na Bobrovskeho rútil počas nájazdov až šesťkrát, z toho štyrikrát vo veľkom štýle dokázal puk poslať za jeho chrbát, zaznamenal víťazný shootout zápasu a stal sa okamžite americkým hrdinom číslo 1.