Main Content

LM: Medzi postupujúcimi aj AS Rím, Šachťor Doneck a FC Arsenal

streda, 8. december 2010 23:17 | Autor: TASR

LM: Medzi postupujúcimi aj AS Rím, Šachťor Doneck a FC Arsenal
LM: Medzi postupujúcimi aj AS Rím, Šachťor Doneck a FC Arsenal | zdroj: SITA

V stredajších zápasoch záverečného 6. kola hlavnej fázy vo futbalovej Lige majstrov 2010/2011 si z E, F, G a H-skupiny zabezpečilo postup do jarného osemfinále trio tímov - AS Rím, Šachťor Doneck a FC Arsenal.

V E-skupine nedal nemecký šampión šancu švajčiarskemu FC Bazilej a zdolal ho zásluhou dvoch gólov krídelníka Francka Ribéryho a jedného presného zásahu Ukrajinca Anatolija Timščuka 3:0. Bayern postúpil do osemfinále LM 2010/2011 z prvého miesta. Druhá priečka patrí talianskemu AS Rím, ktorý remizoval na ihrisku rumunského Klužu 1:1. V šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2010/2011, do ktorej sa kvalifikovali tímy z tretích miest vo všetkých základných skupinách LM, sa predstaví Bazilej. S pohárovou Európou sa rozlúčil rumunský zástupca.

Už pred záverečným kolom bolo rozhodnuté absolútne o všetkom v F-skupine. Z prvého miesta postúpil favorit FC Chelsea, ktorý v stredu prehral na ihrisku Olympique Marseille 0:1. Jediný gól na Stade Vélodrome strelil útočník Brandao. Do jarnej vyraďovacej časti postúpil aj francúzsky šampión. V EL UEFA sa predstaví moskovský Spartak.

V papierovo najsilnejšej G-skupine bolo o postupujúcich jasné už pred stredajšími duelmi. Favoriti Real Madrid a AC Miláno sa predstavia v osemfinále kontinentálneho pohára číslo jeden a do EL UEFA sa z tretieho miesta kvalifikoval Ajax Amsterdam, ktorý v stredu zvíťazil na ihrisku talianskeho mužstva 2:0. Auxerre podľa predpokladov prehralo na ihrisku Realu Madrid 0:4. Španielsky vicemajster, ktorý sa stal víťazom G-skupiny, je prvým tímom v histórii LM, ktorý v tejto súťaži strelil 300 gólov. "Biely balet" má po strede na svojom konte 303 presných zásahov a stačilo mu na to 157 stretnutí. Hetrikom sa v stredu prezentoval francúzsky reprezentačný útočník Karim Benzema, jeden gól pridal Portugalčan Cristiano Ronaldo.

Najzamotanejšia situácia bola v H-skupine. Z nej napokon postúpili do osemfinále európskeho pohára číslo jeden ukrajinský Šachťor Doneck a anglický FC Arsenal. Zverenci Arséna Wengera zvíťazili na Emirates Stadium nad Partizanom Belehrad 3:1. Srbský majster nezískal v šiestich zápasoch ani bod aj napriek tomu, že v Londýne ešte v 73. min držal nerozhodný stav 1:1. Potom však skórovali Theo Walcott a Samir Nasri a zabezpečili víťazstvo pre domácich "kanonierov". Šachťor doma zdolal Sporting Braga 2:0 a do jarnej vyraďovacej časti postúpil z prvého miesta. V EL UEFA sa predstaví portugalské mužstvo. Osemfinálové dvojice LM 2010/2011 vyžrebujú na budúci piatok 17. decembra.