Main Content

Elitná zostava nedeľňajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (5.)

pondelok, 17. február 2014 09:59 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava nedeľňajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (5.)
Elitná zostava nedeľňajších zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (5.) | zdroj: © TASR

Zimné olympijské hry 2014 v Soči sa už dávno rozbehli. V plnom prúde je aj hokejový turnaj pod piatimi kruhmi. Piaty hrací deň nám priniesol posledné štyri zápasy základných skupín ZOH. Ktorým hráčom sa v nich najviac darilo? Prinášame vám tradičnú Elitnú zostavu dňa.

Brankár

Ján Laco (Slovensko) Bilancia: 36 úspešných zákrokov, shutout, 100% úspešnosť zásahov

32-ročný gólman má najväčší podiel na tom, že slovenskí reprezentanti v súboji s favorizovanými Rusmi získali na tohtoročných ZOH prvý bod. Pochytal všetkých 36 striel, ktoré smerovali na jeho bránu a v niektorých momentoch zápasu sa zdalo, že je neprekonateľný. Párkrát za svojím chrbtom počul znenie žŕdky, no napokon sa mohol tešiť z vychytania shootoutu, ktorý však mal trpkú príchuť. V nájazdovom rozstrele ho prekonali Radulov s Kovalčukom a Rusko zdolalo Slovensko 1:0 po samostatných nájazdoch.

Obrancovia

Drew Doughty (Kanada) Bilancia: 2+0

Hráč Los Angeles Kings sa dvoma presnými zásahmi podieľal na víťazstve kanadskej reprezentácie s Fínskom 2:1 po predĺžení. Svojimi gólmi sa tak výraznou mierou podieľal na priamom postupne „javorových listov“ zo základnej skupiny do štvrťfinále.

Ryan McDonagh (USA) Bilancia: 1+0

Ryan McDonagh strávil na ľade v drese amerického výberu proti Slovinsku 19 minút a 38 sekúnd. Štatistiky si vylepšil o jeden gól a jeden plusový bod a po víťazstve USA 5:1 sa mohol radovať z priameho postupu svojho celku do štvrťfinále.

Útočníci

Michael Grabner (Rakúsko) Bilancia: 2+1

Do našej Elitnej zostavy dňa sa druhýkrát dostal krídelník Michael Grabner, ktorý sa radí medzi najdôležitejších hráčov rakúskej reprezentácie a potvrdil to aj vo včerajšom súboji s Nórskom. Na víťazstve 3:1 nášho alpského suseda sa podieľal bilanciou 2+1 a potvrdil tak svoju perfektnú formu. V základných skupinách sa prezentoval taktiež hattrickom, ktorý nasúkal do siete Fínska. Jeho výkon vtedy Rakúsku na body nestačil, „Suomi“ zvíťazili vysoko 8:4.

Joe Pavelski (USA) Bilancia: 0+3

Forward San Jose Sharks si na svoje konto v súboji so Slovinskom pripísal tri kanadské body za asistencie. Tie pozbieral v úvodných 32. minútach a mal tak výrazný podiel na hladkom víťazstve americkej reprezentácie v pomere 5:1.

Phil Kessel (USA) Bilancia: 3+0

Z Pavelskeho výbornej práce ťažil v súboji so Slovinskom predovšetkým Phil Kessel, ktorý sa po Grabnerovi a Carterovi stal tretím hráčom na tohtoročných Zimných olympijských hrách, ktorý dokázal svojmu súperovi nastrieľať hattrick. Forward Toronta Maple Leafs potopil Slovincov čistým hattrickom v úvodných 32. minútach hry, jeden z jeho presných zásahov bol víťazný a to všetko stihol len za 12 minút a 56 sekúnd, ktoré strávil na ľade.