Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Česko - Slovensko

utorok, 18. február 2014 21:32 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Česko - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Česko - Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou osemfinálový zápas na ZOH, ktorý bol zároveň náš posledný v Soči. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (5) – Za góly nemohol, ale nič navyše nechytil. Ani v tomto zápase nesklamal, aj keď dosť často zbytočne puky iba vyrážal.

Zdeno Chára (4) – Nepôsobil najistejšie pri prvom inkasovanom góle, hoci jemu na vrub nejde. Aj v tomto zápase bol zbytočne vylúčený. Lepšie sa začal ukazovať až v poslednej tretine, no to už bolo poriadne neskoro.

Tomáš Starosta (5,5) – V zápase bol lepší ako Chára. V defenzíve si počínal suverénne, keď zastavoval aj toľko zbytočne vychvaľovaného Jágra. Nebol ani pri jednom našom inkasovanom góle, naopak, mal jednu plusku.

René Vydarený (4) – Trochu boli obavy, ako nahradí na tomto turnaji nenahraditeľného Baranku, no on si svoje odohral a problémom druhej obrany bol absolútne niekto iný...

Andrej Meszároš (1,5) – A tým bol Meszároš, ktorý to celé začal, keď urobil obrovskú chybu pri prvom góle. Nielenže prihral súperovi na hokejku, ale hneď za ním nezmyselne aj šiel, čím otvoril priestor pred bránou, čo Hemský pohodlne využil. Bol na ľade aj pri druhom góle a v závere podčiarkol svoje vystúpenie tým, že vylúčením definitívne zmaril naše šance.

Martin Marinčin (2,5) – Prajeme všetko najlepšie k narodeninám! Ale v zápase to z jeho strany ani zďaleka najlepšie nebolo. Pri jeho vylúčení padol prvý gól, pri druhom hlúpo otvoril priestor. Potom už ukázal dobré veci, ale čo z toho...

Andrej Sekera (3,5) – V prvej polovici zápasu ho videl iba Laco, keď mu zakryl výhľad pri góle na 3:0. Potom sa ukázal všetkým, keď pripravil puk Červenkovi na 4:0. Asi až vtedy si uvedomil, čo to na turnaji „hrá,“ no skvelé veci, ktoré ukázal v záverečnej fáze, mal ukazovať od prvého momentu.

Marián Hossa (5,5) – Stal sa našim najproduktívnejším hráčom, čo sme očakávali, lenže on to dosiahol tak, ako sme nechceli. Góly totiž začal dávať až v momente, keď už mali naši zbalené na cestu domov. Ak chcel silou mocou v Soči zostať, mal sa prebrať skôr.

Michal Handzuš (5,5) – Opäť bol dlho veľmi neviditeľný, až kým neprihral Hossovi na náš prvý gól. Od toho momentu sa aj on chytil. Vymyslel aj druhý gól, začal vyhrávať vhadzovania, ale všetko v čase, keď už bolo po funuse.

Tomáš Tatar (4,5) – Keď sa náš prvý útok prebral, tak bol jeho najslabším článkom, ale to nie tým, že by hral vyslovene zle, ale tým, že druhí boli na vyššej úrovni. Predtým bol zas on oproti nim o niečo viditeľnejší. Hral si proste svoj zápas, bez väčších vplyvov okolia.

Tomáš Jurčo (3) – Na začiatku ukázal skvelý prienik, čo bola najkrajšia individuálne akcia nášho hokejistu v zápase, ale zabil to tým, keď zbytočne prihral. Jeho vylúčenie bolo potrestané gólom. Ešte nemá kvalitu na dôležité momenty, čo sa ukázalo v závere, keď chodil na ľad iba preto, že nemal kto iný.

Peter Ölvecký (2,5) – Podal neviditeľný výkon, keď sa síce snažil robiť svoju prácu, no už aj v Soči mu to išlo lepšie. Ani na vhadzovaniach nebol moc úspešný.

Tomáš Záborský (3) – V každej tretine si raz vystrelil, a hoci bolo pri jeho pokusoch vidieť, že sa nesnaží puk iba vystreliť, ale aj rozmýšľať pri zakončení, tak aj tak tomu stále niečo chýbalo. Ak chce byť pre reprezentáciu užitočný, musí začať dávať v nej góly.

Michel Miklík (2) – Iba dvaja hráči skončili od nás zápas s mínuskou na konte. Miklík je jedným z nich. Aj to iba dokresľuje, že v tomto zápase mu to nešlo tak, ako v tých predchádzajúcich.

Tomáš Surový (3) – Druhým s mínuskou je Surový, hoci dal náš posledný gól na turnaji, no bol na ľade pri oboch Červenkových góloch. Okrem gólu potešilo aj to, že mal pozitívne čísla na buly.

Milan Bartovič (3) – Aj v tomto zápase mal nájazd na brankára, no aj v tomto zápase ho nedokázal premeniť. Čiastočne to napravil asistenciou pri Surového góle, ale naozaj iba čiastočne.

Richard Pánik (3) – Snažil sa, na začiatku ukážkovo o mantinel prihral do šance Radivojevičovi, ale ukázal iba náznaky geniality. Aby sa stal dobrým hráčom, tak nemôže hrávať vo štvrtom útoku, čo jej aj jeho chyba.

Branko Radivojevič (1) – Spomínaná šanca, bol jeho jediný pozitívny moment v zápase. Prečo ho bral Vujtek namiesto Gáboríka, keď ho rýchlo poslal do štvrtej lajny a teraz proti Čechom v tretej tretine už ani na ľad...

Marcel Hossa (1) – Fanúšikovia sa pýtali po oznámení nominácie, prečo Marcel Hossa? Odpoveďou bolo to, že je vraj veľmi produktívny v KHL. Tak potom prečo jeho „potenciál“ tréneri nevyužívali? A v tretej tretine tohto žolíka nechali úplne na lavičke.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?