Main Content

Elitná zostava utorkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (6.)

streda, 19. február 2014 09:02 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava utorkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (6.)
Elitná zostava utorkových zápasov na ZOH v Soči podľa Sport7.sk (6.) | zdroj: © TASR

Zimné olympijské hry 2014 v Soči sa už dávno rozbehli. V plnom prúde je aj hokejový turnaj pod piatimi kruhmi. Štyri osemfinálové súboje nám priniesli veľmi zaujímavé zápasy. Ktorým hráčom sa v nich najviac darilo? Prinášame vám tradičnú Elitnú zostavu dňa.

Brankár

Robert Kristan (Slovinsko) Bilancia: 30 úspešných zákrokov, shutout, 100% úspešnosť zásahov

Slovinskí hokejisti postúpili do štvrťfinále po tom, čo v osemfinálovom súboji  zdolali Rakúsko 4:0. Leví podiel na výhre mal gólman Robert Kristan, ktorý úspešne kryl všetkých 30 streleckých pokusov súpera, na svoje konto si pripísal shutout a radoval sa z historického úspechu slovinského hokeja.

Obrancovia

Sabahudin Kovacevic (Slovinsko) Bilancia: 1+1

Nielen Kristan odohral proti Rakúsku parádny duel. Pod výhru 4:0 sa podpísal skvelým výkonom aj bývalý popradský zadák Sabahudin Kovacevic, ktorý si v súboji s USA v základnej skupine odsedel na tribúne jednozápasový dištanc za jeho zákrok na Tomáša Kopeckéh a do osemfinálového súboja nastúpil v plnej sile. V stretnutí bol najvyťažovanejším obrancom tímu, pozbieral dve „plusky“ a štatistiky si vylepšil o gól a asistenciu.

Vjačeslav Vojnov (Rusko) Bilancia: 0+0

Štvrťfinálovú účasť si vybojovalo aj domáce Rusko. Bek Vjačeslav Vojnov si v súboji s Nórskom nepripísal do štatistík ani jeden kanadský bod, no na ľade odvádzal výbornú prácu, pripísal si dva plusové body, na ľade strávil vyše dvadsať minút a patril medzi najlepších hráčov na ľade.

Útočníci

Lauris Darzinš (Lotyšsko) Bilancia: 2+0

Lotyšská reprezentácia dokonale zaskočila favorizovaných Švajčiarov a na úkor „helvétov“ postúpila do štvrťfinálových bojov. 29-ročný krídelník sa na víťazstve 3:1 podieľal dvoma presnými zásahmi a bol tým rozdielovým hráčom, ktorý rozhodol o osude utorkového zápasu. Darzinš sa vďaka dvom gólom vyšvihol do čela lotyšskej produktivity.

Pavel Datsyuk (Rusko) Bilancia: 0+3

Rusko síce v osemfinále zdolalo Nórov 4:0, no výsledok nezodpovedal predvedenej hre. Domáci hokejisti mali čo robiť, aby svojho soka porazili a zaistili si účasť v štvrťfinále. V troch góloch ruskej zbornej mal prsty Pavel Datsyuk, ktorý odohral skvelý duel a jeho výkonu chýbal len gól, ktorý mal na hokejke po nádhernej individuálnej akcii. Nepremenené sólo ho mrzieť nemuselo, na konci zápasu odchádzal z ľadu ako víťaz, s pocitom, že jeho nádej na zisk cenného olympijského kovu ďalej žije.

Alexander Radulov (Rusko) Bilancia: 2+1

Ruská ofenzíva v súboji s Nórskom ani zďaleka nepripomínala časy svojej najväčšej slávy a na góly proti dobre brániacim „vikingom“ sa skutočne nadrela. Najväčší podiel na výhre domácich hokejistov mala elitná formácia domácich, v ktorej po boku Dacjuka hrali Kovalčuk a Radulov. Zvlášť posledne menovaný odvádzal na ľade obrovský kus práce. Strelil dva góly ku ktorým pridal jednu asistenciu a bol ústrednou postavou víťazstva Rusov.