Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.2.)

štvrtok, 20. február 2014 10:38 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.2.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Pri víťazstve nad Manchestrom City utrpel zranenie stehenného svalu Jordi Alba a chýbať by mal minimálne proti Realu Sociedad.

BARCELONA: Prokurátora obvinila klub z daňových únikov pri prestupe Neymara. Prestup bol totiž založený na sústave zmlúv, z ktorých niektoré boli simulované. Barça tak mala ušetriť vyše 9 miliónov eur, čo je už definované ako trestný čin.

ATLÉTICO MADRID: Včerajším víťazstvom na pôde milánskeho AC (1:0), ktoré zariadil Diego Costa, urobili Los Colchoneros veľmi dôležitý krok k postupu do ďalšej fázy Ligy majstrov.

ATLÉTICO MADRID: Jednou z najväčších hviezd zápasu s AC Milánom bol brankár Thibaut Courtois. Jeho budúcnosť ešte stále nie je úplne jasná a hlavne v prvom polčase predviedol, že je famóznym brankárom. Slová chvály mu adresovali aj hráči talianskeho klubu.

REAL MADRID: Tréner Carlo Ancelotti v jednom z rozhovorov priznal, že zvažuje častejšie nasadzovanie Ikera Casillasa do ligových zápasov. Ideálne by bolo, ak by sa Real dostal v Lige majstrov vysoko a bude tak dostatok príležitostí pre oboch gólmanov.

VALENCIA: 24-ročný záložník Daniel Parejo sa možno po sezóne bude sťahovať. Vedenie zaňho pýta 7 miliónov eur a najväčší záujem zatiaľ prejavuje FC Liverpool.

BILBAO: V nedeľu na pôde Betisu možno nastúpi Athletic poriadne oslabený. Záložník Beñat Etxebarria hlási problémy s chrbtom a lýtko trápi obrancu Aymerica Laporteho.

SEVILLA: Minimálne do roku 2018 by mal v mužstve zotrvať Ivan Rakitić. Jeho nová zmluva ešte nie je dotiahnutá, ale dolaďujú sa na nej už len detaily.

CELTA VIGO: Klub sa bude snažiť dohodnúť s Barcelonou na predĺžení hosťovania a prípadnom trvalom prestupe brazílskeho záložníka Rafinhu.