Main Content

Basketbal-NBA: Lakers vymenili Blakea do Golden State

štvrtok, 20. február 2014 13:05 | Autor: TASR

Los Angeles 20. februára (TASR) - Klub zámorskej basketbalovej NBA Los Angeles Lakers vymenil rozohrávača Steva Blakea do tímu Golden State Warriors. Stalo sa tak iba niekoľko minút pred začiatkom stredajšieho duelu, v ktorom Lakers privítali Houston. Blake sa oblečený v drese pripravoval na predzápasovej rozcvičke, ale domáci funkcionári ho informovali o trejde a do priebehu stretnutia už nezasiahol.

Lakers výmenou za 33-ročného tvorcu hry získali dvojicu mladých rozohrávačov Kenta Bazemora a MarShona Brooksa. Blake, ktorý v metropole Kalifornie pôsobil štyri sezóny, bude v Golden State robiť náhradníka Stephenovi Currymu.

Hráčov menili aj kluby Brooklyn Nets a Sacramento Kings. Novou posilou brooklynského tímu sa stal rozohrávač Marcus Thornton. Opačným smerom putuje duo veteránov Jason Terry a Reggie Evans. Thornton prišiel do Sacramenta v polovici ročníka 2010/11 z New Orleans. Kvalitný zakončovateľ bol dve sezóny najlepším strelcom klubu, ale po príchode na defenzívu zameraného trénera Michaela Maloneho sa trápil. "Veríme, že u nás sa jeho strelecké kvality opäť naplno prejavia," povedal generálny manažér Nets Billy King.