Main Content

Futbal-MSF14: V nominácii Čile na zápas v Nemecku figuruje 19 legionárov

piatok, 21. február 2014 11:05 | Autor: TASR

Berlín 21. februára (TASR) - Futbalový veterán a stredopoliar AFC Fiorentiny David Pizarro sa nezmestil do nominácie Čile na marcový prípravný zápas proti Nemecku. Vo výbere trénera Jorgeho Sampaoliho, ktorý sa pripravuje na svetový šampionát v Brazílii, naopak figuruje 19 legionárov. Informovala agentúra dpa.

Argentínsky kouč Sampaoli nepovolal ani švédskeho rodáka Miika Albornoza, ktorý absolvoval premiéru minulý mesiac vo víťaznom zápase s Kostarikou (4:0). V národnom tíme Čile sa objavil aj útočník Celty Vigo Fabian Orellana, ktorý ešte musí presvedčiť trénera Sampaoliho. Štart obrancu Garyho Medela je neistý, pretože legionár Cardiff City bojuje s časom pre svalové zranenie.

Čile sa na finálovom turnaji MS 2014 predstaví v základnej B-skupine spoločne s Austráliou, obhajcami trofeje zo Španielska a Holandskom.

Nominácia Čile na prípravný zápas s Nemeckom:

Brankár: Claudio Bravo (Real Sociedad San Sebastian)

Obrancovia: Gary Medel (Cardiff City), Marcos Gonzalez (Flamengo), Gonzalo Jara (Nottingham Forest), Eugenio Mena (FC Santos)

Stredopoliari: Mauricio Isla (Juventus Turín), Carlos Carmona (Atalanta Bergamo), Marcelo Diaz (FC Bazilej), Francisco Silva (CA Osasuna), Jorge Valdivia (Palmeiras), Charles Aranguiz (Internacional Porto Alegre), Arturo Vidal (Juventus Turín), Felipe Gutierrez (Twente Enschede), Matias Fernandez (AFC Fiorentina)

Útočníci: Eduardo Vargas (FC Valencia), Alexis Sanchez (FC Barcelona), Fabian Orellana (Celta Vigo), Mauricio Pinilla (Cagliari Calcio), Jean Beausejour (Wigan Athletic)