Main Content

NBA: Čech Veselý novou posilou Denveru

piatok, 21. február 2014 17:05 | Autor: TASR

Denver 21. februára (TASR) - Jediný český zástupca v zámorskej basketbalovej NBA Jan Veselý zmenil dres. Po troch rokoch strávených v tíme Washington Wizards sa stal novou posilou klubu Denver Nuggets.

Dvadsaťtriročného podkošového hráča s dobrými fyzickým parametrami (213 cm, 110 kg) si tím z hlavného mesta USA vybral na drafte v roku 2011 ako svoju jednotku. Vo Washingtone mal utvoriť dvojičku s rozohrávačom Johnom Wallom a mladá dvojica mala byť základným kameňom pri prestavbe tímu Wizards.

Veselý sa však proti atletickejším centrom v zámorskej profilige nedokázal presadiť podľa predstáv. Pred aktuálnym ročníkom NBA bol oporou českého tímu na ME v Slovinsku, darilo sa mu aj v príprave, ale dobré výkony z leta nedokázal preniesť do hlavnej časti sezóny.

"Keď sme Jana draftovali pred troma rokmi, všetci v klube dúfali, že to bude nový Dirk Nowitzki. Nanešťastie, svojimi výkonmi nenaplnil naše a určite ani svoje očakávania. Je to kvalitný hráč s dobrým fyzickým fondom a my mu do budúcnosti prajeme len to najlepšie," uviedol generálny manažér Washingtonu Ernie Grunfeld.

Veselý celkovo nastúpil v drese Wizards na 140 stretnutí, v ktorých priemerne zaznamenal 3,6 bodu a 3,5 doskoku na zápas.