Main Content

ZOH14-Lyžovanie: Matt lídrom po 1. kole slalomu, Adam Žampa 26. (2)

sobota, 22. február 2014 15:05 | Autor: TASR

Červená Poľana 22. februára (TASR) - Rakúsky lyžiar Mario Matt figuroval na čele po 1. kole slalomu na ZOH v Soči. Trojnásobný majster sveta si v alpskom stredisku Roza Chutor vytvoril pred druhým Andre Myhrerom zo Švédska náskok 45 stotín sekundy, o priebežné tretie miesto sa delil Talian Stefano Gross s ďalším Švédom Mattiasom Harginom (obaja +0,75).

Prvé kolo sa v sobotu nevydarilo trojici najväčších favoritov. Nemec Felix Neureuther, ktorý si pri autonehode tesne pred odletom do Soči poranil krk, bol siedmy so stratou 0,87 s na Matta, majster sveta zo Schladmingu a líder Svetového pohára Marcel Hirscher z Rakúska deviaty (+1,28), objav sezóny Nór Henrik Kristoffersen až pätnásty (+1,79). Obhajca olympijského zlata z Vancouveru Talian Giuliano Razzoli sa zaradil na priebežné 16. miesto (+1,80). Slovák Adam Žampa zajazdil 26. najrýchlejší čas, keď za lídrom zaostal o 2,64 s. V druhom kole tak mal štartovať s výhodným číslom 5.

"Spokojný som s tým, že som sa zmestil do prvej tridsiatky. Mal som šťastie, sme tam dosť nasekaní. Nie som však spokojný s mojou jazdou, bola príliš opatrná a ani neviem prečo. V druhom kole nemám čo stratiť, musím ísť naplno a ukázať moju jazdu," povedal Adam Žampa pre RTVS.

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná o umiestnenie Adama Žampu v 2. odseku a hlas v 3. odseku.