Main Content

NHL: H. Sedin absolvoval plný tréning, hrať by chcel už budúci týždeň

sobota, 22. február 2014 17:05 | Autor: TASR

Vancouver 22. februára (TASR) - Kapitán hokejistov Vancouveru Canucks Henrik Sedin absolvoval v piatok tréning v plnej záťaži. Na ZOH v Soči mu neumožnilo štart zranenie rebier, do kolotoča zápasov by sa však chcel vrátiť s opätovným štartom NHL v noci na štvrtok.

"Bol som spokojný, ako dobre som sa po tréningu cítil. Všetko išlo tak, ako som chcel," cituje slová 33-ročného hokejistu denník Vancouver Sun. Všetko tak nasvedčuje tomu, že jeho do zostavy Canucks by mohol byť reálny v úvodnom dueli po olympijskej prestávke proti St. Louis. "Je to reálne. Cítim istotu v korčuľovaní, strele aj pri fyzickom kontakte. Ako vravím, je to dobré, ale uvidíme, čo prinesú ďalšie dni," dodal.

Henrik Sedin figuroval vo švédskej nominácii trénera Pera Martsa na olympijský turnaj, do Soči napokon odletela len jeho bratská dvojička Daniel. Skúsený center po zranení rebier síce odohral pred olympiádou dva zápasy, nakoniec sa však turnaja pod piatimi kruhmi nezúčastnil. "Bolo to ťažké rozhodnutie. Cítil som, že by to nebolo fér voči spoluhráčom v reprezentácii a Vancouveri, ak by som hral. Nebol som totiž stopercentne fit," uviedol Sedin.

Švédsko sa dostalo do finále olympijského turnaja, v ktorom sa v nedeľu stretne s obhajcami zlata z Kanady.