Main Content

Skoky: Morgenstern už v tejto sezóne nebude skákať, zvažuje ďalšiu kariéru

pondelok, 24. február 2014 17:05 | Autor: TASR

Viedeň 24. februára (TASR) - Špičkový rakúsky skokan na lyžiach Thomas Morgenstern sa už nepredstaví na ďalších podujatiach Svetového pohára v tejto sezóne a zvažuje aj svoju ďalšiu aktívnu kariéru.

"Posledné týždne boli pre mňa veľmi emocionálne. Potrebujem si trochu oddýchnuť a v pokoji sa zamyslieť nad svojou budúcnosťou," povedal Morgenstern pre rakúsku tlačovú agentúru APA.

Dvadsaťsedemročný skokan mal v januári druhý vážny pád v kariére, keď počas tréningu na obrom mostíku v Bad Mitterndorfe nezvládol svoj skok a pre zranenia hlavy a pľúc skončil v nemocnici.

Do štartu ZOH sa stihol dať do poriadku a v Soči pridal k zlatým medailám z Turína a Vancouveru aj striebornú olympijskú medailu v tímovej súťaži na veľkom mostíku. V roku 2006 v Turíne získal olympijské zlato v individuálnej súťaži na veľkom mostíku, celkovo má na konte osem titulov majstra sveta v individuálnych a tímových súťažiach.

"Skoky na lyžiach sú mojim životom a mostík milujem tak ako predtým. Teraz však potrebujem pauzu a čas porozmýšľať nad tým, ako bude moja kariéra pokračovať," dodal Morgenstern.