Main Content

Hokej: HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 1:2 pp a sn v 51. kole - sumár, text

utorok, 25. február 2014 20:05 | Autor: TASR

Nitra 25. februára (TASR) -

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 1:2 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 22. Novák - 7. Hudec, roz. nájazd Konečný. Rozhodovali: Baluška, Novák - Holienka, Valach, vylúčení: 3:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3041 divákov

Už v úvodnej minúte stretnutia sa dostal do dobrej streleckej pozície domáci Henrich Ručkay, no trafil iba žŕdku bránky hostí. To sa vypomstilo Nitranom v 7. minúte, keď po strele Lepinea od modrej čiary doklepol Lakosilom vyrazený puk do bránky Nitry Hudec. V 9. minúte mohol vyrovnať Pupák, no v brejku neprekonal Kalembu, ani po následnej strele Chrenka neskončil puk v sieti.

V úvode druhej tretiny sa po nevydarenom blafáku Lelkeša dostal k puku Lukáš Novák a do odkrytej bránky vyrovnal. V polovici zápasu trafil domáci Ordzovenský brankára hostí do masky a ten si musel požičať od náhradného brankára Sabola inú. V 37. minúte dostal Heizer prihrávku pred Lakosila, nitrianskeho brankára však nedokázal prekonať.

V 43. minúte musel po Seglovej šanci posúdiť situáciu až videorozhodca, napokon z toho gól nebol. V ďalšom priebehu tretej časti zápasu diváci gól nevideli, a tak nasledovalo predĺženie. Ani v nadstavenom čase brankári nekapitulovali, nasledovali samostatné nájazdy a v nich konečný verdikt stanovil Banskobystričan Konečný.