Main Content

Hokej: HC Košice - Dukla Trenčín 4:1 v 51. kole - sumár, text

utorok, 25. február 2014 21:05 | Autor: TASR

Hokej: HC Košice - Dukla Trenčín 4:1 v 51. kole - sumár, text
Hokej: HC Košice - Dukla Trenčín 4:1 v 51. kole - sumár, text | zdroj: © TASR

Košice 25. februára (TASR) -

 

HC Košice - Dukla Trenčín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 11. Jenčík, 32. Macejko, 33. Bartoš, 43. Štrbák - 60. Macejka. Rozhodcovia: Bundil, Jonák - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 4:5, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 3337 divákov.

 

Hostia z Trenčína neprišli do Steel arény iba brániť a od začiatku duelu zamestnávali košickú defenzívu početnými streleckými pokusmi. V úvodnej minúte pálil Komínek, v 6. minúte boli počas presilovej hry blízko ku gólu obrancovia Čerešnák s Novajovským, košický gólman však podržal svoj tím. Domáci tím pohrozil v polovici prvej dvadsaťminútovky strelou Štrbáka. O minútu neskôr zachytil rozohrávku súpera Bartoš, naservíroval puk na hokejku Jenčíka a ten otvoril skóre duelu - 1:0. V 15. minúte mohol v početnej výhode o jedného hráča zvýšiť vedenie domácich Klouček, o dve minúty neskôr mal vyrovnávajúci gól na hokejke Toman, puk z jeho hokejky opečiatkoval iba konštrukciu Staňovej bránky. V závere si ešte domáci vytvorili tlak, ktorý nedokázali korunovať druhým gólom.

Do druhej tretiny vstúpili obidve mužstvá aktívne, dobre korčuľovali, napádali sa vysoko pri rozohrávke a pokúšali o početnú streľbu. "Oceliari" nebezpečne pohrozili v 25. minúte, keď Hrnka poslal puk tesne vedľa trenčianskej bránky. Pri následnom protiútoku sa vyznamenal Staňa. Skóre sa menilo v 32. minúte, domáci obranca Macejko sa po vyhratom buly v útočnej tretine dostal k puku a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 2:0. Už o minútu neskôr sa po chybe súpera dostal do úniku Bartoš, ktorý po peknom blafáku zvýšil na 3:0. K štvrtému gólu bol v 39. minúte blízko Hinďoš, poskakujúci puk na bránkovej čiare však trenčianska defenzíva stihla upratať do bezpečia.

Košičania sa ďalšieho presného zásahu dočkali v 43. minúte, počas presilovej hry 5 proti 4 namieril presne Štrbák - 4:0. V ďalšom priebehu pozorne bránili a nepúšťali Trenčanov do vyložených príležitostí. Po získaní puku okamžite hrozili rýchlymi protiútokmi. Počas presilovej hry domácich Jenčík v 55. minúte najprv tesne minul odkrytú časť trenčianskej bránky a vzápätí nechal vyniknúť Nagya. Čestný úspech hostí zaznamenal v záverečných sekundách hry Macejka. Po zisku troch bodov sa Košičania stali víťazmi základnej časti Tipsport extraligy.